Κέιτ Μπλάνσετ: «Ανέβασε» βίντεο από τις τραγικές στιγμές στην Εύβοια

Κέιτ Μπλάνσετ

Συγκινεί η ανάρτηση της Κέιτ Μπλάνσετ για την Εύβοια. Αναφέρεται στον πύρινο εφιάλτη που καταστρέφει την περιοχή.

Η σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Μπλάνσετ σχολίασε στο Instagram όλα όσα συμβαίνουν στην Εύβοια με τις φωτιές να μαίνονται στα πύρινα μέτωπα και τους κατοίκους να εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους και τους τόπους παραθερισμού τους για να σωθούν από τις φλόγες.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός επισημαίνει στην ανάρτησή της την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές για το κλίμα και οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση.

Συγκεκριμένα, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ το 2005 και το 2014 για τους ρόλους της στις ταινίες «Ιπτάμενος Κροίσος» και «Θλιμμένη Τζάσμιν», Κέιτ Μπλάνσετ, έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τη λίμνη Ευβοίας που καιγόταν τις προηγούμενες ημέρες.

«Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα, καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι μέσω θαλάσσης εκκενώνουν την περιοχή και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης… Δεν είναι αργά!», γράφει στην ανάρτησή της η Κέιτ Μπλάνσετ.

Δείτε το ποστ της διάσημης ηθοποιού με το βίντεο από την πύρινη κόλαση της Εύβοιας:

Πηγή: Newsit