Καζάκος: Μας δουλεύουν όλοι και μας θεωρούν ηλίθιους

Διαβάστε τι είπε σε συνέντευξή του

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν» και την Κατερίνα Σταυρίδου μίλησε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και την πιθανότητα να τον δούμε σε κάποιο τηλεοπτικό show.

– Πόσο σε έχει επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση;

«Η κρίση και η έλλειψη χρημάτων μας έχουν επηρεάσει όλους. Και φυσικά, δεν είναι μόνο η έλλειψη χρημάτων, αλλά και ηθικών αξιών. Η αίσθηση ότι μας δουλεύουν όλοι και μας θεωρούν ηλίθιους. Αισθάνομαι ότι είμαστε λίγο σαν πρόβατα που μας πάνε για σφάξιμο, σφάζουν το μπροστινό μας κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα, περιμένουμε τη σειρά μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει να κάνουμε κάτι».

– Η τηλεόραση σε ενδιαφέρει;

«Σαφώς, είναι κάτι που μου αρέσει και αν τύχει κάτι καλό, θα κάνω. Τώρα πια, όμως, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Καταρχάς, δεν γίνονται σίριαλ. Είναι πια πολυτέλεια να δουλεύει κάποιος στην τηλεόραση. Για μας τους ηθοποιούς είναι πολύ μεγάλο πλήγμα αυτό, γιατί από το θέατρο πολύ δύσκολα μπορεί να ζήσει κάποιος. Οι καλές δουλειές στην τηλεόραση, όπως το “Νησί”, είναι πια η εξαίρεση στον κανόνα».

– Τώρα ο χρόνος είναι χρήμα…

«Ναι, όλα γίνονται γρήγορα, εύκολα και με πολλές εκπτώσεις. Βλέπεις σειρές που θα έπρεπε να μην έχουν γυριστεί καν. Έχουμε τρελαθεί να βλέπουμε τούρκικα σίριαλ, ακόμη και βουλγάρικα. Είναι πολύ καλές δουλειές, δεν λέω, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ο σωστός τρόπος αυτός να πορευτεί η τηλεόραση. Να βάλουμε κάτω τις δυνάμεις μας και να κάνουμε δικές μας παραγωγές. Έτσι υπονομεύουμε και την πατρίδα μας».

– Πώς σου φαίνονται οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στα talent shows;

«Όταν κάποιος έχει ταλέντο στο χορό, γιατί να μην το δείξει; Είναι πια και πολύ δύσκολη η δουλειά μας, είμαστε πολλοί και ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να ξεχωρίσει. Είναι θεμιτό αυτό».

– Θα συμμετείχες στο «Just the 2 of Us»;

«Δεν ξέρω, γιατί είναι κάτι άλλο από αυτό που κάνω εγώ. Δεν μπορώ να κάνω το σόου που θα ήθελαν στο “Just the 2 of Us”».

– Δεν θα ήταν μια πρόκληση για σένα;

«Εγώ θέλω να κάνω πράγματα που με εκφράζουν. Αν δεν με εκφράζει ένα τραγούδι, δεν υπάρχει περίπτωση να το πω. Είμαι λίγο έξω από αυτή τη φιλοσοφία, οπότε δεν νομίζω».