Κάτια Ζυγούλη: «Αναδύθηκε από μέσα μου, ήρθα αντιμέτωπη με ό,τι φόβο είχα κρυμμένο»

Κάτια Ζυγούλη

"Έπρεπε να επιλέξουμε αν θα έχουμε μια φυσιολογική ζωή και ταυτόχρονα με κάποιον τρόπο να εκτεθούν και τα παιδιά στον κόσμο ή αν θα έπρεπε να βγαίνουμε χωριστά" εξηγεί η Κάτια Ζυγούλη

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Κάτια Ζυγούλη στο In Style Δεκεμβρίου και την δημοσιογράφο Ανούσα Μελά. Μέσα σε όλα, το εντυπωσιακό μοντέλο αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε ο Covid στην καθημερινότητα της, την πίεση της δημοσιότητας και τις οικογενειακές στιγμές με τον Σάκη Ρουβά και τα παιδιά τους.

Μετά τα Covid years τι άλλαξε μέσα σου;

Συνειδητοποίησα πόσο θέριεψε ο φόβος μέσα μου. Ειδικά την περίοδο του Covid ήρθε και αναδύθηκε από μέσα. Εκεί ήρθα αντιμέτωπη με ό,τι φόβο είχα κρυμμένο. Το σκέφτηκα πολύ και αποφάσισα να απαλλαχθώ. Πριν προσπαθούσα να προλάβω τα πάντα και τελικά το τι θα γίνει είναι μόνο μια στιγμή, δεν είναι στο χέρι μας. Το δώρο που πήρα εγώ από τον Covid ήταν να αντιμετωπίσω τον φόβο και να πω ότι δεν τον χρειάζομαι και σιγά σιγά να τον αφήνω έξω από τη ζωή μου όσο μπορώ.

Ένιωσες να πιέζεσαι από τη δημοσιότητα και την υπερέκθεση; Πως διαφυλάσσεις την ιδιωτικότητα και την ηρεμία σου;

Παρατήρησα πως μέσα στα χρόνια άλλαξαν πολύ τα δεδομένα με τα social media. Τόσα καθημερινά στιγμιότυπα απλόχερα χαρισμένα στα προφίλ μας, που δεν έχουν λόγο να περιμένουν οι φωτογράφοι πια έξω από το σπίτι μας για ένα κλικ. Παλιότερα, στα backstage των shows, οι φωτορεπόρτερ έρχονταν και συζητούσαμε. Μετά από καθημερινή τριβή, συζητούσαμε πλέον σε ένα πολύ ανθρώπινο επίπεδο. Ήξερα ποιος έχει παιδιά, ποιος χώρισε με τη γυναίκα του, ποιος περνάει δύσκολα. Υπήρχε μια σχέση σεβασμού, μια σχέση πολύ ισορροπημένη, δηλαδή σου δίνω τη φωτογραφία που θέλεις, αλλά εσύ προστάτευσε αυτό το κομμάτι. Υπήρξαν, βέβαια, και εξαιρέσεις αλλα ας μείνουν εξαιρέσεις. Αυτό που μου κοστίζει πιο πολύ είναι το τώρα και τα κινητά των απλών ανθρώπων! Σηκώνουν την κάμερα του κινητού χωρίς διάκριση. Πρόσφατα συνέβη σε εστιατόριο που ήμασταν μαζί με τα παιδιά και, επειδή το είδα, πήγα στην κυρία και της είπα «παρακαλώ, αν θέλετε φωτογραφία με τον Σάκη μπορείτε να τη ζητήσετε, αλλά μη βγάζετε τα παιδιά».

Ο κόσμος ενθουσιάζεται και δεν μπορεί να νιώσει πως είναι μια οικογενειακή στιγμή. Κάτι που έπρεπε να επιλέξουμε ήταν το αν θα έχουμε μια φυσιολογική ζωή και ταυτόχρονα με κάποιον τρόπο να εκτεθούν και τα παιδιά στον κόσμο ή αν θα έπρεπε να βγαίνουμε χωριστά. Τα παιδιά δηλαδή να βγαίνουν με άλλους και να βγαίνω εγώ με τον Σάκη μόνοι μας για να μην υπάρχει αυτή η έκθεση. Επιλέξαμε το πρώτο.