Κατερίνα Ζαρίφη: «Ήταν τραγικό! Όταν έκανα τον Πρωινό Καφέ και κόπηκε η εκπομπή…»

Κατερίνα Ζαρίφη

Όλα όσα λέει η παρουσιάστρια…

Στο περιοδικό “TV έθνος” και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη η Κατερίνα Ζαρίφη, η οποία απάντησε και για την περίοδο που παρουσίαζε με τον Νίκο Μουτσινά τον Πρωινό Καφέ.

Έχεις δεχθεί κανιβαλισμό;

Βέβαια έχω δεχθεί. Δεν θεωρώ κανιβαλισμό τα σχόλια σε σχέση με την εξωτερική εμφάνιση. Αυτά είναι αυτο-κανιβαλισμός. Αυτός που τα κάνει δαγκώνει το χέρι του. Είναι μεσαιωνικά τα σχόλια για τη φυλή, την εμφάνιση, τη σεξουαλική ταυτότητα… Και ο κόσμος δεν τα συγχωρεί. Όταν έκανα τον «Πρωινό καφέ» με τον Νίκο Μουτσινά και κόπηκε η εκπομπή δύο μήνες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, άλλη εκπομπή είχε στείλει συνεργείο έξω από το πατρικό μου στη Θήβα. Με έπαιρναν οι γονείς μου και μου έλεγαν «θέλουμε να βγούμε και δεν μπορούμε». Ήταν τραγικό.

Αφού το ανέφερες, 11 χρόνια μετά κεντρική παρουσιάστρια στο πρωινό με την εμπειρία που είχες τότε. Αμφιταλαντεύτηκες να το κάνεις;

Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, τελείως διαφορετική και εγώ. Είμαστε ομοούσια τριάδα στο «Καλοκαίρι #not». Αν πει το «καλημέρα» ο Παύλος δεν θα ξηλώσω τις τρέσες μου, τις έχω πληρώσει ακριβά (γέλια). Είμαι ίσως η πιο παλιά από τα παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μια χαρά το «α καπέλα», αλλά πόσο κρατάει; Και αφού το ανέφερες, ο «Πρωινός καφές» κόπηκε με 22%. Μια χαρά τα πηγαίναμε με τον Νίκο. Δεν ήμουν ίσως εγώ έτοιμη γι’ αυτό τότε. Επίσης, άλλα είχαμε συμφωνήσει και άλλα κληθήκαμε να κάνουμε. Εάν το concept έβγαινε στον αέρα όπως είχε σχεδιαστεί, θα είχε άλλη κατάληξη. Θα είχε πάει πολύ καλύτερα. Τελικά πήγαμε τότε σε κλασική μορφή πρωινού, με την τότε πολύ παλιά της έννοια.

Με τον Νίκο θα ξανασυνεργαζόσουν δηλαδή…

Ναι, και το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Με ξεκάθαρους ρόλους και κάνοντας ο καθένας αυτό που μπορεί να κάνει καλά. Είμαι της άποψης «καλύτερα να φορέσεις αθλητικά και να τρέξεις, παρά να σου φορέσουν γόβες που δεν μπορείς να τις περπατήσεις».

Ρένα Μόρφη: «Μου έχει συμβεί να πάω σε τηλεοπτική εκπομπή και να αισθανθώ αμήχανα»