Κατερίνα Τσάβαλου: «Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και οι κρίσεις πανικού ήταν το κερασάκι»

Κατερίνα Τσάβαλου

"Πιστεύω πάρα πολύ και άναψα ένα κεράκι στην ψυχούλα αυτή" εξομολογήθηκε η Κατερίνα Τσάβαλου

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Κατερίνα Τσάβαλου μιλώντας στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη. Ειδικότερα, η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί μέχρι σήμερα καθώς και την βοήθεια που δέχθηκε για έξι χρόνια από την ψυχοθεραπεία.

Πώς ήταν το φετινό καλοκαίρι σου;

Ηταν λίγο δύσκολο. Ημουν ζορισμένη ψυχολογικά και γενικότερα, σκεπτόμενη όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, επηρεάζομαι πάρα πολύ. Αυτή η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει με τον κορονοϊό μού προκαλεί άγχος για τη δουλειά μου.

Εχεις πάει σε ψυχολόγο;

Ναι, έχω πάει. Εκανα έξι χρόνια ψυχοθεραπεία και με βοήθησε πολύ. Αρχικά ξεκίνησα γιατί είχα κρίσεις πανικού. Εκεί άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» και οι κρίσεις πανικού ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Υπήρχαν βαθύτερα τραύματα και βαθύτεροι φόβοι που έπρεπε να δουλέψω, για να μπορέσω να διαχειριστώ. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει ακριβώς, αλλά πλέον μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τις καταστάσεις και, το κυριότερο, με έχει βοηθήσει πολύ το ότι καταλαβαίνω από πού προέρχονται.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;

Οταν έμεινα έγκυος πρώτη φορά και το είχα ανακοινώσει, αλλά τελικά ήταν παλίνδρομη και δεν προχώρησε. Λυπήθηκα πάρα πολύ, αλλά με βοήθησε η προσευχή. Πιστεύω πάρα πολύ και άναψα ένα κεράκι στην ψυχούλα αυτή. Επίσης, μια άλλη δύσκολη στιγμή ήταν ο θάνατος της κολλητής μου, της Μαρίας, σε ηλικία 26 χρόνων, από καρκίνο. Το βίωσα πολύ άσχημα τότε και είχα και γυρίσματα για την ταινία «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη. Με έπιασαν και κρίσεις πανικού, αλλά ο σκηνοθέτης με βοήθησε πάρα πολύ.