Κατερίνα Παπουτσάκη: «Στην εγκυμοσύνη πήρα 25 κιλά»

Κατερίνα Παπουτσάκη

«Με τον Μάξιμο είχα βρει μια ισορροπία, τώρα δεν το ισορροπώ 100%»

Λίγο πριν τη θεατρική της πρεμιέρα στο Παλλάς με το έργο «Ωνάσης, τα θέλω όλα», η λαμπερή ηθοποιός μίλησε στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού για τα κιλά που πήρε στην πρόσφατη εγκυμοσύνη της. «Το μωρό είναι 6,5 μηνών και το θηλάζω ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παπουτσάκη εξηγώντας για ποιο λόγο δεν τη βλέπουμε φέτος σε κάποιο σίριαλ.

– Το βάρος που είχες πάρει στην εγκυμοσύνη σε άγχωσε;

Ναι, με άγχωσε λίγο, γιατί είχα πάρει 25 κιλά, αλλά τώρα έχουν φύγει κι έχουν μείνει μόνο 6 ακόμα, τα οποία θα φύγουν, που θα πάνε; Βέβαια, τρώω τα πάντα. Προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά για το μωρό, αλλά δεν τρέφομαι διαιτητικά, τρώω «στούκας» πράγματα: ταχίνι με μέλι το πρωί, αμυγδαλόγαλα!

– Πως καταφέρνεις να ισορροπείς πλέον τις ώρες που χρειάζεται να βρίσκεσαι κοντά στα δυο σου παιδιά και την εργασία σου, καθώς απαιτεί κι εκείνη το δικό της χρόνο;

Με τον Μάξιμο είχα βρει μια ισορροπία, τώρα δεν το ισορροπώ 100%. Ο μεγάλος μου γιος είναι 6 χρονών και πηγαίνει στην Α’ δημοτικού. Προσπαθώ να αφιερώνω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, όπως και στο να είμαι εγώ εκείνη που κάνει τα πρακτικά των παιδιών, γιατί μου αρέσει που είμαι η μαμά τους. Θέλω να είμαι εγώ αυτή που τα μεγαλώνει, θέλω να είμαι πάνω από τα παιδιά μου.

– Τι άλλαξε στη ζωή σου ο ερχομός των παιδιών σου;

Ουσιαστικά είναι μια ωριμότητα, μια γείωση που συμβαίνει όταν γίνεις μάνα, φεύγει το κέντρο από τον εαυτό σου και τοποθετείται στα παιδιά σου, στο μεγάλωμα τους και στην ευθύνη που έχεις απέναντι σ’ αυτά. Το βρίσκω φοβερά ευτυχές κι αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερή που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνω μαμά και μάλιστα για δεύτερη φορά, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο στις μέρες μας. Λατρεύω τα παιδιά μου. Η μητρότητα φέρνει και τις φοβίες…

Κλείνοντας, όσον αφορά στην πιθανότητα ενός τρίτου παιδιού, η όμορφη ηθοποιός απάντησε πως δεν αποκλείει τίποτα. «Γενικά στη ζωή μου. Δεν ξέρω… Δεν νομίζω…»