Κατερίνα Παναγοπούλου: «Ήταν δύσκολη απόφαση να φύγω από το Star, στο Mega μου έδειξαν εμπιστοσύνη»

Κατερίνα Παναγοπούλου

Η Κατερίνα Παναγοπούλου μιλάει για τη μεταγραφή της στο Μεγάλο Κανάλι, τα νέα της καθήκοντα και την πορεία της στη δημοσιογραφία.

Στην οικογένεια του MEGA μετακομίζει η επιτυχημένη παρουσιάστρια Κατερίνα Παναγοπούλου ύστερα από ένα «βελούδινο διαζύγιο» με το Star. Γνωστή για την εργατικότητά της, τη λάμψη και τη φυσική άνεση που έχει στον φακό, μιλά στο «Secret» και τη Σάσα Σταμάτη για τη μεταγραφή της στο Μεγάλο Κανάλι, ενώ αποκαλύπτει ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της μέχρι τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής της.

H μεταγραφή σου στο MEGA αποτελεί την έκπληξη του καλοκαιριού. Πώς έγινε;
Προς τα τέλη της σεζόν είχα αρχίσει να αισθάνομαι πως είχε ξεκινήσει να ολοκληρώνεται ένας κύκλος στο Star. Μάλιστα είχαμε κάποιες συζητήσεις με τα στελέχη του σταθμού και εκεί κάπου ένιωσα ότι είχα την ανάγκη για μια αλλαγή. Πολλοί ήταν αυτοί που μου είπαν πως είναι ρίσκο να τελειώνεις μια συνεργασία όταν έχεις ενεργό συμβόλαιο που αργεί να τελειώσει. Διότι το παράξενο είναι πως όταν είχα αρχίσει να νιώθω έτσι δεν υπήρχε ακόμα η πρόταση για το δελτίο του MEGA. Υπήρχε πρόταση από άλλο κανάλι, αλλά ακόμα δεν ήξερα ούτε εγώ η ίδια τι ακριβώς ήθελα να κάνω. Με έναν περίεργο τρόπο όμως από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τη διοίκηση του MEGA ένιωσα πως αυτό θα ήταν το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να το νιώσεις και είπες τελικά το «ναι» στο Μεγάλο Κανάλι;
Ο τρόπος αντιμετώπισης. Για εμένα το κομβικό σημείο σε μια συνεργασία είναι η αίσθηση της εμπιστοσύνης. Το να νιώθω ότι με εμπιστεύονται και επενδύουν πάνω μου. Και αυτό το ένιωσα από το πρώτο λεπτό. Αυτό ήταν άλλωστε και το στοιχείο που με κέρδισε αμέσως. Η διοίκηση του MEGA αποπνέει ακριβώς αυτή την αίσθηση στους ανθρώπους της. Οταν νιώθεις ότι η κεφαλή ενός οργανισμού έχει όραμα, πίστη και στηρίζει τους ανθρώπους του, μπορείς απερίσπαστος να κάνεις τη δουλειά σου. Για εμένα, που παθιάζομαι με ό,τι κάνω, έχει κομβική σημασία να νιώθω ότι επενδύουν σε εμένα.

Ποια θα είναι τα καθήκοντά σου;
Θα λέω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων 3 φορές την εβδομάδα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και αργότερα συζητάμε για την παρουσίαση μίας ενημερωτικής εκπομπής.

Ησουν στο Star από το 2013. Ηταν δύσκολη η απόφαση να φύγεις;
Για τον δικό μου χαρακτήρα, καθώς δένομαι ασύλληπτα με ανθρώπους, δουλειές και καταστάσεις, ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Και θα ευχαριστώ πάντα το Star που μου έδωσε μία ευκαιρία την οποία δύσκολα δίνει κανείς σε έναν νέο δημοσιογράφο, να του εμπιστευτεί τόσο γρήγορα το κεντρικό δελτίο. Στο τελευταίο μου δελτίο, μετά την αποφώνηση, όταν είπα «καλή αντάμωση» δάκρυσα όταν είδα τους συναδέλφους να έρχονται καταπάνω μου, να με αγκαλιάζουν και να με αποχαιρετούν τόσο γλυκά. Είμαι ασυνήθιστα ευαίσθητη για αυτόν τον χώρο, που θέλει πιο σκληρούς χαρακτήρες. Το καλό βέβαια ήταν ότι όλα έγιναν σταδιακά. Εφυγα δέκα ημέρες αφότου είχε ανακοινωθεί η μεταγραφή στο MEGA και παρ’ όλα αυτά συνέχιζα να λέω το κεντρικό δελτίο μέχρι και τις 31/8. Ετσι, είχα την ευκαιρία να αποχαιρετήσω όλο τον κόσμο στο STAR, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να μου φέρουν οι συνάδελφοι τούρτα αποχαιρετισμού, όλα να γίνουν ήπια και γλυκά.

Εκτός από παρουσιάστρια, ήσουν πολλά χρόνια συντάκτρια του οικονομικού ρεπορτάζ. Θυμάσαι κάποια περίοδο πολύ δύσκολη;
Θα θυμάμαι για πάντα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τα ατελείωτα ξενύχτια, που μας έβρισκαν μέχρι το άλλο πρωί να περιμένουμε την ανακοίνωση αποφάσεων που ξέραμε ότι θα άλλαζαν τις ζωές όλων μας. Και βέβαια όταν η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε οι διαπραγματεύσεις να μη γίνονται στα υπουργεία, αλλά στο «Χίλτον», θα θυμάμαι για πάντα τον σουρεαλισμό να είμαστε ξαπλωμένοι στους καναπέδες του λόμπι του ξενοδοχείου όλη νύχτα καμιά 15αριά οικονομικοί συντάκτες και να περνούν από δίπλα μας τουρίστες, καμαριέρες, ένοικοι του ξενοδοχείου με μπουρνούζια, που πήγαιναν προς το σπα και να μας κοιτούν έκπληκτοι. Το όλο θέαμα ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό. Κάποιοι τουρίστες ζητούσαν από υπουργούς να φωτογραφηθούν μαζί τους, οπότε εκεί έπεφτε και γέλιο.

Εχει συμβεί κάποιο ευτράπελο την ώρα του δελτίου; Πώς το διαχειρίστηκες;
Εχει τύχει να πιω νερό και να πνιγώ άσχημα, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να λέω το on μου και μετά να βήχω καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο και ξανά στο επόμενο on και ξανά και ξανά. Εχει τύχει να κλείσει το auto-cue, να πέφτουν γραμμές, να κόβονται συνδέσεις, γενικά ό,τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα δελτίο μού έχει συμβεί. Το διαχειρίζομαι με ψυχραιμία, γιατί είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις εκείνη τη στιγμή!

Ποια γυναίκα, Ελληνίδα ή ξένη, είναι το πρότυπό σου και γιατί;
Θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος, ακόμα κι αν θαύμασε ή εμπνεύστηκε από τη δουλειά κάποιου, πρέπει να διαγράφει τη δική του πορεία και να μην έχει πρότυπα. Επίσης δεν μου αρέσει να ετεροπροσδιορίζομαι από κάποιον, όσο κι αν την/τον θαυμάζω.

Πιτσιρίκα τι ήθελες να γίνεις;
Αδιαπραγμάτευτα δημοσιογράφος… Από την Στ’ Δημοτικού ήξερα ότι μια μέρα θα κάνω αυτό που κάνω τώρα…