Κατερίνα Μισιχρόνη: «Τα δίνω όλα. Δεν κρατάω τίποτα για μένα, καμιά καβάντζα»!

Κατερίνα Μισιχρόνη

«Προσωπικά, μου έκανε καλό η ψυχοθεραπεία...»

Είναι το «κορίτσι της διπλανής πόρτας» που τoυ αρέσει να κάνει μεγάλα όνειρα. Ένα από αυτά είναι να παίξει σε ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, του Παβλικόφσκι ή του Γιώργου Λάνθιμου. Με ή χωρίς το χρυσό αγαλματίδιο! Ο λόγος για την Κατερίνα Μισιχρόνη που μιλά στο περιοδικό People και στην Φανή Πλατσατούρα και περιγράφει τι είναι εκείνο που θα ζητούσε στην προσωπική της ζωή.

Ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα; Συνήθως κολλάω με τους ευφυείς άντρες. Αυτούς που έχουν χιούμορ και τους θαυμάζω. Κατ’ επέκταση, τους δυναμικούς άντρες. Αυτό όμως που έχω ανακαλύψει τελευταία είναι ότι αισθάνομαι πια την ανάγκη για μια ψυχική σύνδεση. Μια συναισθηματική νοημοσύνη. Να με νιώθει και να τον νιώθω. Και ειδικά σήμερα που έξω είναι μια ζούγκλα. Θες να γυρίσεις σπίτι σου και να νιώσεις ζεστασιά και ασφάλεια, ότι ο άλλος είναι εκεί. Σωματικά και ψυχικά.

Δεν είναι όμως και πολύ εύκολο αυτό που ζητάς. Άσ’ τα, έχω πέσει στα βαθιά. (γέλια)

Υπήρξες το κορίτσι που ονειρευόταν πότε θα βάλει νυφικό; Δεν έχω φανταστεί γάμους και παιδιά. Έχω οραματιστεί όμως πάρα πολλά χρόνια ότι βρίσκω έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζω και συμπορευόμαστε. Έναν άνθρωπο που δεν θα είναι μόνο εραστής αλλά και σύντροφος. Και είμαστε εμείς οι δύο.

Πώς είσαι μέσα σε μια σχέση; Είμαι εκεί απόλυτα. Τα δίνω όλα. Δεν κρατάω τίποτα για μένα, καμιά καβάντζα. Μου αρέσει να είμαι σε σχέσηκαι να αφιερώνω ώρες στο μεταξύ μας. Αυτό με εμπνέει πιο πολύ από το να βγαίνω έξω κάθε βράδυ.

Αυτό είναι πάντα καλό; Και καλό και κακό. Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι κουραστικό ορισμένες φορές.

Και πώς είσαι όταν δεν υπάρχει πια σχέση; Πέφτω στη μαύρη θλίψη. (γέλια) Εντάξει, τα τελευταία χρόνια είμαι σε μια φάση που προσπαθώ να αποδεχτώ το χωρισμό, να τον διαχειριστώ, να τον αντιμετωπίσω και να μη θέλω να τον ξεπεράσω γρήγορα. Να βιώσω δηλαδή ένα χωρισμό όπως πρέπει να βιωθεί, ως ένας κύκλος της ζωής. Υπάρχει και στη φύση αυτό: Γίνεται ο καρπός, πέφτει, πεθαίνει.

Σε έχει επηρεάσει και η οικογένειά σου σε αυτό; Θέλω να πω αναζητάς ένα μοντέλο σχέσης επηρεασμένη από αυτό που έχεις δει στο σπίτι σου; Μεγάλωσα με το πρότυπο της αγαπημένης οικογένειας. Διαζύγιο στην οικογένειά μου δεν υπάρχει. Οι γονείς μου είναι ακόμη ερωτευμένοι. Οι παππούδες μου ήταν ακριβώς το ίδιο. Είμαι φουλ ρομαντική! Μου αρέσουν οι ευγενικές χειρονομίες, τα εκλεπτυσμένα συναισθήματα.

Κάτι ρομαντικό που έχουν κάνει για σένα; Στα γενέθλιά μου ο πρώην σύντροφός μου είχε κλείσει μεταμεσονύχτια ένα σινεμά, το Παλλάς, όπου καλέσαμε φίλους και κάναμε προβολή του Ροζ Πάνθηρα. Ήταν μια όμορφη εμπειρία.

Ποιες γυναίκες θαυμάζεις; Υπάρχουν γυναίκες που δεν δέχονται από το σύντροφό τους να αισθανθεί αδύναμος, να κλάψει, να κάνει λάθη, να δείξει ευάλωτος, να μην μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση. Θέλουν στερεοτυπικά τον ισχυρό άντρα. Δεν του επιτρέπουν να πει «Ξέρεις κάτι, αγάπη μου; Πήγαν όλα λάθος. Έχω κάνει φάουλ». Θαυμάζω λοιπόν τις γυναίκες που θα απαντήσουν «Το καταλαβαίνω, το βλέπω, είμαι εδώ, μαζί σου. Πάμε». Τις γυναίκες που έχουν ευφυΐα, ψυχραιμία και είναι ψυχικά γενναιόδωρες, ενώ την ίδια στιγμή ξέρουν να βάζουν όρια.

Mαθαίνεται αυτό; Νομίζω ναι. Προσωπικά, μου έκανε καλό η ψυχοθεραπεία. Με βοήθησε στο να μπορώ να ονοματίσω πια καταστάσεις, σκέψεις και συναισθήματα που μέσα μου είχαν μια άγνωστη μορφή.