Κατερίνα Λέχου: «Δεν θα μιλούσα δημόσια για αυτό»

Κατερίνα Λέχου

"Ως προς το δικό μου προσωπικό κομμάτι, το σκέφτηκα πολύ τότε κι ένιωσα μέσα μου ότι έπρεπε να μιλήσω, πως οφείλω να μιλήσω" είπε η Κατερίνα Λέχου.

Η Κατερίνα Λέχου έδωσε συνέντευξη στο Gala και στην Αναστασία Κούκα και μίλησε μεταξύ άλλων για όλες τις εξελίξεις με το Me Too.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δημοσιοποίηση των πρώτων καταγγελιών του ελληνικού Me Too. Ήσασταν και εσείς μία από τις γυναίκες που τόλμησαν να μιλήσουν για την ανάρμοστη συμπεριφορά που δέχθηκαν στον επαγγελματικό τους χώρο. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το ουσιαστικό αποτύπωμα που άφησε αυτό το κίνημα;

Όσο υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή τη γη, θα υπάρχουν και παρεκκλίσεις. Έχουμε περάσει όμως σε μια εποχή που οι άνθρωποι δεν φοβούνται πλέον να μιλήσουν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ως προς το δικό μου προσωπικό κομμάτι, το σκέφτηκα πολύ τότε κι ένιωσα μέσα μου ότι έπρεπε να μιλήσω, πως οφείλω να μιλήσω. Όχι στον εαυτό μου, γιατί τον εαυτό μου τον είχα φροντίσει μετά από όλα αυτά αλλά στη συνολικότερη ανάγκη που υπήρχε για να εξελιχθούν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Εάν πέφτατε θύμα μιας αντίστοιχης ανάρμοστης συμπεριφοράς στην προσωπική σας ζωής, πως θα το αντιμετωπίζατε;

Το να έχεις επιλέξει μια λάθος σχέση στη ζωή σου θεωρώ πως είναι προσωπική υπόθεση που πρέπει να λύσεις εσύ ο ίδιος. Δεν νομίζω ότι αφορά το πανελλήνιο, για αυτό και δεν θα μιλούσα δημόσια για αυτό. Πορεύομαι στη ζωή μου θεωρώντας ως γεγονός ότι είναι συνυπεύθυνη για πράγματα που μου συμβαίνουν. Δεν μου αρέσει να αποποιούμαι τις ευθύνες μου. Τώρα, αν το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί είναι μικρό ή μεγάλο, δεν το ζυγίζω. Άρα αυτό που προσπαθώ είναι να λύσω το κομμάτι που με αφορά.