Κατερίνα Κακοσαίου: «Ένωσα απαίσια, δεν ήθελα να ανέβω ποτέ ξανά στη σκηνή»

Κατερίνα Κακοσαίου

"Ήταν όλο τόσο, μα τόσο λάθος και είναι κάτι που λίγοι γνωρίζουν" παραδέχεται η Κατερίνα Κακοσαίου.

Μαζί με τον πατέρα της, Γιάννη και τον αδελφό της, Γιώργο θα βρεθεί αυτό το καλοκαίρι η Κατερίνα Κακοσαίου σε συναυλίες ανά την Ελλάδα. Με αυτή την αφορμή, η νεαρή τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα γυρίζοντας πίσω στον χρόνο και την πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή.

Πως ένιωσες την πρώτη φορά που βρέθηκες ζωντανά στη σκηνή;

Απαίσια, δεν ήθελα να ανέβω ποτέ ξανά στη σκηνή. Ήταν όλο τόσο, μα τόσο λάθος! Είναι κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Συνέβη όταν σπούδαζα στην Κύπρο. Εμφανίστηκα εντελώς μόνη μου – δεν γνώριζα καν τους μουσικούς, στο μαγαζί τους γνώρισα – και δεν είχα ξανατραγουδήσει ποτέ με μουσικά όργανα, ηχεία, μικρόφωνα και κόσμο από κάτω. Πέραν του ότι δεν ακουγόμουν, γιατί από το άγχος μου δεν έβγαιναν οι νότες, είχα γυρίσει την πλάτη μου στον κόσμο επειδή δεν άντεχα να τον κοιτάζω, τόσο ντρεπόμουν. Ιδανικά, θα ήθελα να μη θυμάμαι εκείνη την εμπειρία.

Με είχε ρίξει ψυχολογικά και δεν ήθελα να ξανακούσω για ζωντανή εμφάνιση μπροστά σε κόσμο. Ωστόσο, αφού τελείωσα τις σπουδές μου και επέστρεψα, το συζητούσαμε με τον πατέρα μου όταν τραγουδούσαμε παρέα στο σπίτι και μου εξήγησε ότι λόγω της απειρίας μου, όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά και στην τεχνολογία του ήχου, πήγε τόσο άσχημα. Έτσι, με έπεισε να δοκιμάσω με σωστές συνθήκες – με πρόβες, με ακουστικά, με συμβουλές από εκείνον αλλά και από τον αδελφό μου, που είχε ήδη μπει στον χώρο – ώστε να ξεπεράσω την άσχημη εμπειρία μου και να ξανανιώσω όμορφα για το τραγούδι