Κατερίνα Δαλάκα: Η απάντηση για την αμοιβή της στο Survivor Ελλάδα – Τουρκία

Κατερίνα Δαλάκα

Δείτε όλα όσα είπε η Κατερίνα Δαλάκα.

Στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιάννη Πουλόπουλο έδωσε συνέντευξη η Κατερίνα Δαλάκα, η οποία μίλησε για το Survivor, τη δική της συμμετοχή στο ριάλιτι επιβίωσης, ενώ τόνισε πως το ποσό που έλαβε ήταν ικανοποιητικό.

Παρακολουθώντας στην τηλεόραση τον νέο κύκλο του Survivor, θα ήθελες να είσαι εκεί;

Το μοναδικό πράγμα που ζηλεύω είναι τα αγωνίσματα. Μου άρεσαν πάρα πολύ, και τις δύο φορές που συμμετείχα στο παιχνίδι ανυπομονούσα να έρθει η ώρα να αγωνιστώ. Όταν είδα τους νέους παίκτες να ταλαιπωρούνται από τη βροχή, καταλάβαινα πώς ένιωθαν. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι γιατί το 2018 που έλαβα για πρώτη φορά μέρος στο Survivor είχαμε για δύο μήνες συνεχώς βροχές. Ξέρω λοιπόν πολύ καλά πώς είναι να κοιμάσαι σε μια βρεγμένη καλύβα για εξήντα μέρες, οπότε εκεί είπα «καλύτερα που είμαι σπίτι μου». (Γελάει.)

Τι διαφορές βλέπεις στα τελευταία Survivor σε σχέση με τα προηγούμενα;

Θεωρώ ότι στα τελευταία δύο Survivor το 70% αφορά το ριάλιτι και το 30% τα αγωνίσματα. Στα δικά μας κατά 85% ήταν αγωνιστικό και μόνο ένα 15% ήταν αφιερωμένο στο κομμάτι του ριάλιτι. Εμένα μου άρεσε περισσότερο το δικό μας. Και μου άρεσε που υπήρχε και υψηλός ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών. Αν δινόταν τόσο μεγάλη σημασία στο ριάλιτι, δεν υπήρχε περίπτωση να λάβω μέρος.

Αν ήσουν στο φετινό παιχνίδι, πώς θα αντιδρούσες βλέποντας τα ειδύλλια που έχουν προκύψει;

Δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετάσχω σε όλο αυτό. Θα πήγαινα να τρέξω στα αγωνίσματα για να βοηθήσω την ομάδα μου να φάει και στη συνέχεια θα γυρνούσα στην καλύβα για να κοιμηθώ. Δεν θα λάμβανα μέρος σε καμία συζήτηση που θα αφορούσε τη σχέση των συμπαικτών μου.

Μπορεί η δημοφιλία που προσφέρει το συγκεκριμένο ριάλιτι επιβίωσης να βοηθάει έναν αθλητή να βρει χορηγούς, αλλά η πείνα και οι κακουχίες δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό;

Είναι μεγάλο το ρίσκο που παίρνει ένας αθλητής λαμβάνοντας μέρος στο Survivor. Εγώ έκανα πάνω από έναν χρόνο για να επανέλθω. Ύστερα από δύο χρόνια αποχής, λόγω της συμμετοχής μου στο παιχνίδι, όταν μερικούς μήνες μετά πήγα να αγωνιστώ, τραυματίστηκα. Αυτό έγινε γιατί το σώμα μου δεν είχε ακόμα επανέλθει. Το 2021 κατάφερα να βγω δεύτερη στην Ελλάδα και στα 100 και στα 200 μέτρα, να μπω στην Εθνική Ομάδα και να συμμετάσχω στη σκυτάλη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, όπου πήραμε τη δεύτερη θέση. Αυτό για εμένα ήταν μεγάλο επίτευγμα γιατί ήταν πολύ δύσκολο να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν.

Φοβήθηκες στη σκέψη ότι το σώμα σου μπορεί να μην επανέλθει ποτέ;

Ασφαλώς και το φοβήθηκα. Εγώ που έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στον αθλητισμό ένιωθα ότι ήμουν ένα άτομο που δεν είχε γυμναστεί ποτέ στη ζωή του. Δεν είναι ότι έχεις έναν τραυματισμό και περιμένεις να αποκατασταθεί. Εκεί, με την πείνα και την εξάντληση, καταπονείς τόσο τον οργανισμό σου που είναι σαν να καις όλους σου τους μυς. Κόβεται η περίοδός σου για έξι μήνες, τραυματίζεσαι, ψυχολογικά είσαι ένα ράκος, οπότε δεν μπορείς ύστερα από αυτή την ταλαιπωρία και το σοκ που έχει υποστεί ο οργανισμός σου να αρχίσεις να κάνεις προπόνηση.

Βλέποντας πόσο πολύ ταλαιπωρήθηκες την πρώτη φορά, γιατί έλαβες μέρος μερικούς μήνες μετά στο Survivor Ελλάδα – Τουρκία;

Ήταν ένα στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου. Ήθελα να είμαι η νικήτρια του Survivor. Αλλά ήταν και οικονομικοί οι λόγοι. Μου έγινε μια τόσο καλή πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Ακούγεται ότι η αμοιβή σου στο Survivor Ελλάδα – Τουρκία ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ την εβδομάδα και πως είναι η υψηλότερη που έχει πάρει ποτέ παίκτης.

Δεν χρειάζεται να πω το ακριβές νούμερο, αλλά είναι αλήθεια ότι το ποσό ήταν ικανοποιητικό, ειδικά για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.