Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Δεν μ’ αρέσει να διαχωρίζω τα φύλα»

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

"Δεν πρέπει να ανατρέφουμε τους γιους διαφορετικά από τις κόρες μας για να μην αναπαράγουμε σεξιστικά πρότυπα" είπε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Με αφορμή της συμμετοχή της στην ταινία «Φόνισσα» η οποία είναι βασισμένη στο αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έδωσε συνέντευξη στην Vogue και στην Χριστίνα Πολίτη και μίλησε για τη ζωή στη σύγχρονη εποχή και το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στο μεγάλωμα των παιδιών.

«Η σχέση της Χαδούλας με τη μάνα της την έχει καθορίσει. Η μάνα σφραγίζει αυτό που είμαστε. Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι ένα δύσκολο καθήκον. Πρέπει να σεβόμαστε τα παιδιά ως αυτόνομες υπάρξεις και όχι ως υποκατάστατα του εαυτού μας. Και φυσικά, δεν πρέπει να ανατρέφουμε τους γιους διαφορετικά από τις κόρες μας για να μην αναπαράγουμε σεξιστικά πρότυπα» είπε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

«Γνωρίζοντας πόσο απαιτητικό είναι το να είσαι μητέρα, θαυμάζω τις γυναίκες που καταφέρνουν να συνδυάσουν τη σταδιοδρομία τους με την οικογένεια» απάντησε. «Αν θέλεις να τα κάνεις όλα καλά, μπορείς να τα καταφέρεις θυσιάζοντας την ξεκούραση και τον ελεύθερό σου χρόνο. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να διαχωρίζω τα φύλα. Προτιμώ να μιλώ με την έννοια «άνθρωπος». Η ζωή είναι ένα ανεξήγητο φαινόμεν0 με τις δύσκολες και τις ευτυχισμένες στιγμές της και το να είσαι γυναίκα μπορεί να είναι άλλοτε υπέροχο και άλλοτε οδυνηρό» συνέχισε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.