Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Αυτή την πλευρά μου δεν την ξέρει ο υπόλοιπος κόσμος»

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«Βλέπω αυτή την παραµόρφωση και δεν θέλω να µου συµβεί και εµένα αυτό το πράγµα. Προτιµάω να γεράσω µε χάρη», είπε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη παραχώρησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρθηκε στην απόφασή της να γίνει ηθοποιός, απάντησε για τις αισθητικές επεμβάσεις, αλλά και για την πλευρά της που ξέρουν οι φίλοι της, αλλά όχι ο υπόλοιπος κόσμος.

Θέλατε πάντα να γίνετε ηθοποιός;

Από µικρό παιδί. Και στο δηµοτικό σχολείο, µια δασκάλα µου, που κάτι προφανώς είχε δει πάνω µου, ένα ταλέντο, ας πούµε, µου έδινε πάντα στις παραστάσεις που κάναµε στις σχολικές εορτές, 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, ποιήµατα να απαγγείλω ή ρόλους να παίξω. Μεγάλωσα µε Αλίκη, Καρέζη, Κούρκουλο, κωµωδίες, Βέγγο και άκουγα πολύ ραδιόφωνο. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή είχε θέατρο στο ραδιόφωνο και ήµουν «κολληµένη».

Εχετε φτάσει στην κορυφή. Ψωνιστήκατε ποτέ; Εχετε καβαλήσει το καλάµι;

Ποτέ των ποτών.

Είστε από τις ελάχιστες που δεν έχουν κάνει αισθητική παρέµβαση στο πρόσωπό τους. Είναι από άποψη;

Κατ’ αρχάς, επειδή είµαι ηθοποιός και χρειάζοµαι το πρόσωπό µου και τις εκφράσεις του, µε τροµάζει το να µην µπορώ να εκφράσω µε το πρόσωπό µου τα συναισθήµατα του ρόλου. Βλέπω τις µεγάλες ηθοποιούς που εγώ θαυµάζω, τη Μέριλ Στριπ, την Ελεν Μίρεν, την Τζούντι Ντεντς, γυναίκες που διατηρούν ακέραιο το πρόσωπό τους, και στα δικά τους χνάρια είµαι κι εγώ. Πολλές φορές επίσης βλέπω την κακή δουλειά που έχει γίνει µέσα από µια πλαστική. Βλέπω αυτή την παραµόρφωση και δεν θέλω να µου συµβεί και εµένα αυτό το πράγµα. Προτιµάω να γεράσω µε χάρη.

Εχετε µια εικόνα απρόσιτης. Η Καρυοφυλλιά έχει χιούµορ;

Πάρα πολύ. Οι φίλοι µου, οι κοντινοί µου άνθρωποι, οι συνεργάτες µου φυσικά ξέρουν αυτή την πλευρά µου, που δεν την ξέρει ο υπόλοιπος κόσµος. Και χιούµορ και γέλια.

Μπουζούκια πάτε;

∆εν µου αρέσουν τα µπουζούκια (γέλια). Εχω πάει παλιότερα να δω τι είναι, αλλά δεν περνάω ωραία. ∆εν είναι η µουσική που µου αρέσει. Εµείς µεγαλώσαµε µε τις µουσικές του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου. Με το έντεχνο.

Η πολιτική σάς ενδιαφέρει; Είστε πολιτικοποιηµένη;

Είµαι πολιτικοποιηµένη µέσα από τη δουλειά µου και µέσα από τη στάση της ζωής µου.

Σκεφτήκατε ποτέ να φύγετε στο εξωτερικό;

Ηταν δύσκολο όταν ήµουν σε νεότερη ηλικία να το κάνω, γιατί ποτέ δεν είχα το οικονοµικό background που θα µε στήριζε σε µια τόσο δύσκολη απόφαση. Ούτε ήθελα να αφήσω την οικογένειά µου, τους ανθρώπους που αγαπούσα, τον τόπο µου, τη γλώσσα µου. Να πάω πού να αναµετρηθώ στο εξωτερικό;

Εχετε προσωπική ζωή;

Φυσικά και έχω. Η Τέχνη µε την προσωπική ζωή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Φυσικά και υπάρχει προσωπική ζωή, αλλιώς θα ήµασταν νεκρωµένοι άνθρωποι.

Εχετε σκοπό να παντρευτείτε;

Οχι, προς το παρόν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Πηγή φωτό: NDP