Κάρμεν Ρουγγέρη για Γλυκάνισο: «Ο ΣΚΑΪ φταίει ξεκάθαρα που δεν πήγε καλά η σειρά»

Κάρμεν Ρουγγέρη

"Η σειρά ήταν εξαιρετική. Το πρόβλημα με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης το δημιούργησε το ίδιο το κανάλι", δηλώνει η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο μίλησε η Κάρμεν Ρουγγέρη. Η δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στη σειρά «Γλυκάνισος» του ΣΚΑΪ και την κακή μεταχείριση που είχε από τον προγραμματισμό του σταθμού, γεγονός που οδήγησε σε μονοψήφιες τηλεθεάσεις.

Την τελευταία τηλεοπτική σεζόν σας είδαμε στη σειρά «Γλυκάνισος». Σας στεναχώρησε το γεγονός ότι δεν πήγε τόσο καλά από νούμερα τηλεθέασης αυτή η δουλειά σας;

Για μένα αυτός ο ρόλος ήταν από τους σημαντικότερους της καριέρας μου. Ο «Γλυκάνισος» ήταν ένα καλογραμμένο σενάριο. Μια καλογυρισμένη σειρά, που αν την παρακολουθήσεις, σου κρατά πολύ το ενδιαφέρον και πραγματικά χαίρομαι πολύ που ήμουν κι εγώ μια από τους ηθοποιούς που πήραν μέρος.

Έκανα μια παράλυτη, καθηλωμένη σε καροτσάκι, ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά πάντα έβλεπε με αισιοδοξία τη ζωή. Η σειρά ήταν εξαιρετική. Το πρόβλημα με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης το δημιούργησε το ίδιο το κανάλι. Δεν πρόλαβε να προβληθεί καλά-καλά και αμέσως του άλλαξαν μέρα και ώρα. Ο κόσμος μπερδεύτηκε δεν ήξερε πότε να παρακολουθήσει το σίριαλ.

Δυστυχώς, ενώ μου αρέσει ο ΣΚΑΪ και βλέπω τις πολιτικές εκπομπές του, γενικά δεν δίνει βάση στη μυθοπλασία. Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Λέω την άποψή μου καθαρά χωρίς να φοβάμαι για κάτι. Δυστυχώς το κανάλι φταίει ξεκάθαρα που δεν πήγε καλά η σειρά. Δεν μας κάλεσαν ποτέ από καμία εκπομπή του σταθμού να μιλήσουμε για τη δουλειά αυτή, όπως κάνουν τα άλλα κανάλια.

Αν ο «Γλυκάνισος» προβαλλόταν από άλλον σταθμό, σίγουρα θα είχε την επιτυχία που του άξιζε!

Ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεόραση είναι στα επόμενα σχέδιά σας;

Βεβαιότατα, αν μου προταθεί. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόταση. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έτσι έγινε και με τον «Γλυκάνισο», τυχαία χτύπησε το τηλέφωνο. Τα τελευταία χρόνια βέβαια λείπει η καλή κωμωδία. Όπως για παράδειγμα, «Η ώρα η καλή», «Το δέκα λεπτά κήρυγμα» και άλλες κωμωδίες που άφησαν στο στίγμα τους στο τηλεοπτικό κοινό.