«Κάποιοι Κρητικοί μας βρίζουν! Μας λένε να μην πατήσουμε το πόδι μας στην Κρήτη»

«Εμένα μου αρέσει να ακούω αρνητικά σχόλια, γιατί σημαίνει ότι ασχολούνται μαζί του».

Στο περιοδικό Down Town και τη Νάνσυ Φαφούτη έδωσαν συνέντευξη οι Droulias Brothers, οι οποίοι απάντησαν και για τα αρνητικά σχόλια που ακούν από διάφορους Κρητικούς.

[dfp_ads id=236982]

Ο Κωνσταντίνος Δρούλιας είπε: «Οι παραδοσιακοί λένε ότι δεν πρέπει να πειράζουμε την παράδοση. Αλλά εμείς το κάνουμε με σεβασμό. Κάποιοι μας βρίζουν και μας λένε: “Πείραξες την κρητική μουσική, είναι ντροπή για τους απογόνους μας”. Αυτά τα λένε ότι θέλουν να γλεντήσουν με τη μουσική του 1920. Έχουμε 2017. Αν βάλεις στους νέους να ακούσουν ήχους του 1920 δεν θα τους αρέσει. Άρα θα χαθεί το κρητικό στοιχείο στα μαγαζιά, στα clubs, στη νύχτα. Μπορεί οι συνδυασμοί που κάνουμε με ξένα κομμάτια να είναι λίγο παρατραβηγμένοι, αλλά πιο πίσω υπάρχει κάτι βαθύτερο. Είναι που μέσα από αυτό γίνεται γνωστή η παραδοσιακή μουσική και προμοτάρεται η Κρήτη».

Ο Ηλίας Δρούλιας πρόσθεσε από την πλευρά του: «Κάποιοι το θεωρούν ιεροσυλία και μας λένε “μην πατήσετε το πόδι σας στην Κρήτη”. Εμένα μου αρέσει να ακούω αρνητικά σχόλια, γιατί σημαίνει ότι ασχολούνται μαζί του. Μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Είναι ένα έναυσμα για να φτάσω πιο ψηλά. Με τα θετικά περνάς απαρατήρητος, ενώ με τα αρνητικά κάνεις και λίγο θόρυβο».

Droulias Brothers