Καλλιόπη Ευαγγελίδου: «Ο πεθερός μου έχασε τη ζωή του από κορονοϊό»

Καλλιόπη Ευαγγελίδου

«Για εμάς ήταν δριμύ και δύσκολο να το συλλάβουμε αυτό που αντιμετωπίζαμε», λέει η Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Στο περιοδικό ΕΓΩ και τη Νάντια Αδαμοπούλου έδωσε συνέντευξη η Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την δύσκολη περίοδο που βίωσε με τον κορονοϊό, αλλά και τον πατέρα του συζύγου της ο οποίος έφυγε εν μέσω πανδημίας.

Έφυγε συγγενικό σας πρόσωπό από κορονοϊό;

Ναι, ο σύζυγός μου έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό και δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Και πέρσι τον Οκτώβρη είχαμε ένα μεγάλο κύμα κορονοϊού στις Σέρρες και δυστυχώς χάθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και πάρα πολύ φίλοι ξαφνικά.

Για εμάς ήταν δριμύ και δύσκολο να το συλλάβουμε αυτό που αντιμετωπίζαμε. Είχαμε μεγάλη ευαισθησία και μια τυπική αντιμετώπιση απέναντι στην επιστήμη.

Τρομοκρατηθήκατε;

Δεν τρομοκρατήθηκα. Πήγαινα κάθε μέρα στη δουλειά μου άλλωστε, αλλά έπρεπε να κρατήσουμε την ψυχολογία μας ψηλά και κυρίως την ψυχολογία των παιδιών, ειδικά της μικρής μου κόρης που είναι 10 χρονών.

Έχει να κάνει δύο χρόνια γενέθλια, γιατί τα γενέθλιά της πέφτουν χειμώνα. Άλλαζαν οι ζωές τους, δεν έβλεπαν τους φίλους τους, δεν έπαιζαν στο σχολείο. Τώρα τα μεγάλα παιδιά το αντιμετώπισαν με μια άλλη ωριμότητα, είχαν και τα social media και επικοινωνούσαν με τους φίλους τους.

Διαπίστωσα όμως, ότι στα μικρά παιδιά, όπως και στην κόρη μου, δημιουργήθηκε ένα άγχος θανάτου. Πολλά βράδια, ας πούμε, φοβόταν ότι κάτι θα γίνει, ότι θα μας χάσει, αλλά προσπαθούσα να εξηγήσω, να μιλήσω για την επιστήμη κι ότι είναι κάτι που θα νικήσουμε.