Ιουλία Καλλιμάνη: Από τα δύσκολα εφηβικά χρόνια, στο Voice και τη συνεργασία με τον Σταμάτη Γονίδη

Ιουλία Καλλιμάνη

"Την εγκυμοσύνη της γυναίκας του την έμαθα όταν την είδα από κοντά στο σπίτι τους", αποκαλύπτει η Ιουλία Καλλιμάνη.

Πήρε τέσσερα «ναι» από τους κριτές του The Voice, συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Βο, ενώ το νέο ντούέτο που ετοιμάζει με τον Σταμάτη Γονίδη πρόκειται να ταράξει τα νερά στην ελληνική μουσική βιομηχανία. Το next big thing στο λαϊκό τραγούδι ακούει στο όνομα Ιουλία Καλλιμάνη και ανήκει στο δυναμικό της Sonar Music. Ας την γνωρίσουμε, όμως, καλύτερα, μέσα από τις εξομολογήσεις της στο zappIT…

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, από μια αγροτική οικογένεια, ενώ σε ηλικία μόλις 2 ετών, έχασε τον πατέρα της. «Ο πατέρας μου έφυγε πολύ νέος από καρκίνο. Ήταν μόλις 26 ετών. Ύστερα από αρκετά χρόνια, η μητέρα μου αποφάσισε να πάρει εμένα και τον αδελφό μου και να εγκατασταθούμε μόνιμα στην Αθήνα», εξηγεί. Ο ερχομός στην Αθήνα για την 13χρονη τότε Ιουλία, δεν είναι εύκολος, καθώς ανατρέπει την καθημερινότητά της. «Μου έλειπαν οι φίλοι και οι συγγενείς μου. Δεν ήμουν καθόλου χαρούμενη με την μετακόμισή μας στην πρωτεύουσα, αλλά σιγά σιγά βρήκα τα πατήματα μου, αν και δεν σου κρύβω πως είχα μια δύσκολη εφηβεία. Ήμουν αρκετά ατίθαση, αντιδραστική και δεν μαζευόμουν με τίποτα. Άργησα να προσαρμοστώ», παραδέχεται.

Λίγο πριν την ενηλικίωσή της, ξεκινάει να ασχολείται με το τραγούδι. «Η αφορμή για να ξεκινήσω, ήταν η επίσκεψη μου σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Κάποια στιγμή ο τραγουδιστής Στάθης Ξένος που εμφανιζόταν εκεί, μου έδωσε το μικρόφωνο. Του άρεσε πολύ η φωνή μου και μου πρότεινε να κάνουμε ένα demo. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα».

Το ντουέτο με τον Χατζηγιάννη και η αναπάντεχη επιτυχία με τον Βο

Το πρώτο  της single με τίτλο «Μην κοιμηθείς», κυκλοφορεί το 2010 σε μουσική Στάθη Ξένου και στίχους του Νίκου Γρίτση. «Το τραγούδι αρχικά ήταν να το πει η Shaya, αλλά τελικά το τραγούδησα εγώ. Με τον Στάθη συνεχίσαμε για κάποιο διάστημα την συνεργασία μας και κάναμε ορισμένες εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά», εξηγεί. Ένα χρόνο μετά και μέσω του στιχουργού Νίκου Γρίτση, θα γνωρίσει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και θα ερμηνεύσουν μαζί το τραγούδι «Αξίζω», το οποίο θα ντύσει μέρος της ταινίας «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά», του Νίκου Περάκη. «Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από τη συνεργασία μου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, είναι το πόσο θετικός και φιλικός άνθρωπος ήταν. Ακόμα και σήμερα έχουμε επικοινωνία  με μηνύματα και πάντα με συμβουλεύει σε θέματα της δουλειάς. Είναι υποστηρικτικός και αισθάνομαι χαρά και τιμή που συνεργάστηκα μαζί του. Απλά αυτό που περίμενα ήταν πως το συγκεκριμένο τραγούδι θα είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση και απήχηση. Γι’ αυτό, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση», λέει με ειλικρίνεια.

Το Φεβρουάριο του 2012 συνεργάζεται με την Πάολα στο νυχτερινό κέντρο Πύλη Αξιού στην Θεσσαλονίκη. Ένα σχήμα, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου. «Στην Θεσσαλονίκη γνώρισα και τον Bo, ο οποίος είχε έρθει να ακούσει το σχήμα. Του άρεσε πολύ η φωνή μου και μου ζήτησε να πούμε μαζί το τραγούδι 20 χρονών. Όταν το γράψαμε στο στούντιο, στην αρχή δεν ήμουν  πολύ θετική διότι ήταν ένα ποπ κομμάτι. Όμως, η επιμονή τότε του Bo, τον δικαίωσε, καθώς πήγε στο νούμερο 1 στα μουσικά charts», εξομολογείται. Η επιτυχία του τραγουδιού, έχει ως φυσικό επακόλουθο συνεντεύξεις σε περιοδικά και τηλεόραση. «Θυμάμαι πως μου είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος ο Βαγγέλης Περρής για να με προσκαλέσει στην εκπομπή ΟΛΑ. Ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση τόσο με τον Βαγγέλη Περρή, όσο και τον Θέμο Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν πολύ ευγενικός και ζεστός οικοδεσπότης».

Η συμμετοχή στο The Voice και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Το 2013 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό της single με τίτλο «Πάρε δώσε», ενώ το 2014 και το 2015 αποφασίζει να μην κάνει τίποτα που να έχει σχέση με την μουσική και το τραγούδι. «Ήθελα να τα παρατήσω. Δεν συνέβη κάτι συγκεκριμένο, αλλά έβλεπα πως ο χώρος είναι αρκετά δύσκολος, χωρίς να υπάρχει μια αξιοκρατία. Όμως, το 2016 και ύστερα από παρακίνηση από τον τότε σύντροφό μου, κυκλοφόρησα το τραγούδι Παροιμία. Χάρηκα πολύ, διότι μου ξύπνησε κάτι το οποίο είχε ‘κοιμηθεί’ για δυο χρόνια», παραδέχεται.

Το 2016 εμφανίζεται στο Βοτανικό. Κάποια στιγμή έρχεται σε επαφή με τον τραγουδιστή Άκη Δείξιμο, ο οποίος ουσιαστικά θα της βάλει στο μυαλό την ιδέα να δηλώσει συμμετοχή στο The Voice στον ΣΚΑΙ. Πράγματι τον Νοέμβριο του 2017 θα εμφανιστεί στη σκηνή του μουσικού talent show και θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Μακριά μου να φύγεις», κάνοντας και τους τέσσερις coaches να πατήσουν το κουμπί, να γυρίσουν τις καρέκλες τους και να την διεκδικήσουν. Η Ιουλία θα επιλέξει να πάει με την ομάδα του Πάνου Μουζουράκη και θα φτάσει μέχρι τα live. «Το βίντεο της blind audition που τραγούδησα το Μακριά μου να φύγεις έγινε viral και έφτασε στο νούμερο πέντε στις τάσεις στο youtube. Μάλιστα έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια προβολές», τονίζει.

‘Υστερα από την συμμετοχή της στο The Voice, συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο Βοτανικό με τον Σταμάτη Γονίδη και τον Μάκη Δημάκη, ενώ το 2018 ξεκινάει η συνεργασία της με την δισκογραφική εταιρία Sonar Music. To πρώτο της τραγούδι από την Sonar με τίτλο «Φωτιές» θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του ίδιου χρόνου, ενώ μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα ακόμα τραγούδια, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια θεάσεις στο youtube.

Η Ιουλία ξεχωρίζει για την μοναδική της χροιά, αλλά και για τη δυναμική που έχει πάνω στη σκηνή. Αυτή η δυναμική δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Σταμάτη Γονίδη, με τον οποίο βρίσκεται αυτή τη περίοδο στο στούντιο προκειμένου να ηχογραφήσουν ένα ντουέτο που θα συζητηθεί. «Ο Σταμάτης Γονίδης είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής. Από μικρό κορίτσι τον θαύμαζα, αλλά δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά. Η γνωριμία μου μαζί του ήταν όνειρο ζωής. Πόσο μάλλον να συνεργαστώ μαζί του. Την εγκυμοσύνη της γυναίκας του την έμαθα όταν την είδα από κοντά στο σπίτι τους. Μάλιστα, επειδή θα είναι το τρίτο κορίτσι του Σταμάτη, του είπα χαριτολογώντας ΄’Είσαι κοριτσόσπορος’’», λέει γελώντας. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη έχει τον τίτλο «Γυναίκα είναι», ένα ζεϊμπέκικο που εξυμνεί τη γυναίκα. Το συγκεκριμένο ντουέτο θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο και η Ιουλία δηλώνει ενθουσιασμένη. «Η χαρά μου είναι τεράστια, καθώς ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Θεωρώ πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν προσπαθείς πολύ γι αυτά. Και γω έχω αποφασίσει να μην τα παρατήσω, αλλά να πάω ακόμα πιο μπροστά».