Ιωσήφ Μαρινάκης: «Η τηλεόραση θέλει να είσαι “στρατιώτης”, δεν είναι εύκολη, όσο κι αν φαίνεται»

Ιωσήφ Μαρινάκης

"Η τηλεόραση μου φέρθηκε καλά και της φέρομαι καλά"

Ο Ιωσήφ Μαρινάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού, παραδέχτηκε ότι είναι «αλκοολικός» με τη δουλειά του και δουλεύει πολλές ώρες.

Έχεις κάνει κάποιο διάλειμμα κατά καιρούς από την τηλεόραση;

Όχι, δεν έχω φύγει ποτέ από την τηλεόραση. Μπορεί να έχω κάνει κάποιο off κάποια σεζόν, αλλά σταθερά πρέπει να είμαι στην τηλεόραση γύρω στα 15 με 17 χρόνια, ίσως και λίγο παραπάνω. Την πρώτη μου σειρά στην τηλεόραση την έκανα πριν από 26 χρόνια. Η τηλεόραση μου φέρθηκε καλά και της φέρομαι καλά. Σέβομαι κάθε σενάριο που πιάνω στα χέρια μου, όπως και το κοινό που παρακολουθεί, προσπαθώ να είμαι συνεπής. Η τηλεόραση θέλει να είσαι “στρατιώτης”, δεν είναι εύκολη, όσο κι αν φαίνεται, πλέον το γνωρίζει και ο κόσμος, είναι απαιτητική δουλειά.

Πόσα χρόνια πηγαινοέρχεσαι στην Κύπρο;

Στην Κύπρο πηγαινοέρχομαι γύρω στα 4 χρόνια. Όταν κατεβαίνω για τα γυρίσματα, δεν έχω χρόνο ούτε για ύπνο, είναι 12ωρα, μπορεί και 14 ώρες, κι εξαντλητικά, έπειτα γυρίζω στο ξενοδοχείο για να διαβάσω το ρόλο για την επόμενη μέρα. Δεν φτάνουν οι ώρες της ημέρας.

Από το θέατρο απέχεις, γιατί;

Στο θέατρο απέχω τα τελευταία 4 χρόνια από επιλογή. Δεν μου έχει παρουσιαστεί κάτι το ενδιαφέρον, το αξιόλογο. Θεωρώ, πλέον, ότι για να κάνω θέατρο, θα ήταν κάτι το οποίο θα με γεμίζει πάρα πολύ, να αξίζει τον κόπο να κουραστώ περισσότερο γι’ αυτό, γιατί έχω τα γυρίσματα στην Κύπρο, τα οποία είναι πολύ κουραστικά. Ασχολούμαι αρκετά και με τη δουλειά με τα ρούχα, η οποία με έχει απορροφήσει αρκετά. Αναφέρομαι στα 4 καταστήματα που έχουμε και τα δύο e- shop, γιατί κάναμε κι άλλη εταιρεία. Είμαστε 25 άτομα, ενώ τις ώρες που δεν είμαι στο γύρισμα βρίσκομαι στην εταιρεία.

Είσαι «αλκοολικός» με τη δουλειά…

Ναι, είμαι, δεν σταματώ με τίποτα, δεν μπορώ να κάτσω στο σπίτι, φεύγω το πρωί και γυρίζω στις 12 το βράδυ.