Ιωάννης Απέργης: «Δεχόμαστε κάθε μέρα εργασιακό bullying από τις ελληνικές παραγωγές»

Ιωάννης Απέργης

"Εγώ όμως, ως αντιδραστικός χαρακτήρας, δεν άφηνα έτσι τα πράγματα. Ξεσπούσα ακόμη και σε αντικείμενα" ανέφερε ο Ιωάννης Απέργης.

Ο Ιωάννης Απέργης έδωσε συνέντευξη στο 7 Μέρες tv και στον Γιάννη Βίτσα και μίλησε για το bullying που έχει τύχει να βιώσει σε τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες συμμετείχε.

Υποθέτω από τα λεγόμενά σας ότι έχετε υποστεί εργασιακό bullying.

Εργασιακό bullying δεχόμαστε κάθε μέρα από τις ελληνικές παραγωγές και δεν ντρέπομαι να το πω. Όταν μια παραγωγή βγαίνει τον Σεπτέμβρη κι εσύ έχεις αρχίσει γυρίσματα πριν από έναν μήνα κι αναγκάζεσαι και δουλεύεις 10ωρα καθημερινά και σου ζητούν υπερωρίες, αυτό δεν είναι bullying;

Το έχετε ζήσει και με συμπεριφορές;

Κακές συμπεριφορές δεν υπάρχει περίπτωση να μην νιώσει κάποιος, σε όποιον κλάδο κι αν δουλεύει. Όλοι έχουμε δεχτεί bullying και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε.

Ποιο είναι το χειρότερο που σας έχουν κάνει;

Έχω κάνει τόσες δουλειές, έχω αλλάξει τόσες δουλειές, μου έχουν φερθεί τόσο άσχημα… Εκτός από τις ρατσιστικές συμπεριφορές, διότι όλοι είμαστε ρατσιστές κατά βάθος, θυμάμαι ένα περιστατικό που συνέβη σε ένα μίνι μάρκετ όπου δούλευα. Ζήτησα από το αφεντικό ένα υπόλοιπο χρημάτων που μου χρωστούσε και μου μιλούσε απαξιωτικά. Εγώ όμως, ως αντιδραστικός χαρακτήρας, δεν άφηνα έτσι τα πράγματα. Ξεσπούσα ακόμη και σε αντικείμενα.

Λέτε δηλαδή ότι τα έχετε σπάσει σε δουλειές επειδή σας φέρονταν άσχημα ή δεν σας πλήρωναν;

Ναι, το έχω κάνει. Θέλω να επικρατεί το δίκιο.