Ιωάννα Ασημακοπούλου: Τι της συνέβη στην Ιταλία;

Ιωάννα Ασημακοπούλου

"Προσπαθούσαν να με καταλάβουν αλλά ήταν δύσκολο γιατί δεν μιλούσαν καλά αγγλικά".

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου διηγείται στη Μαρία Παπαϊωάνου και το People ένα ευτράπελο περιστατικό από την επίσκεψή της στην Ιταλία: «Θυμάμαι μια φορά που ήμουν στην Ιταλία και είχα αγοράσει εισιτήρια για να πάω να δω μια παράσταση όπερας στη Σκάλα του Μιλάνου. Είχα φορέσει τα καλά μου και όταν πήγα εκεί συνειδητοποίησα ότι ενώ είχα πληρώσει για να καθίσω σε μια συγκεκριμένη θέση προκειμένου να το απολαύσω, μου είχαν δώσει λάθος εισιτήρια, με αποτέλεσμα να με βάλουν τέρμα Θεού.

Προσπαθούσα να συνεννοηθώ μιλώντας λίγα ιταλικά, αγγλικά και ελληνικά. Έλεγα το πρόβλημά μου στις ταξιθέτριες. Προσπαθούσαν να με καταλάβουν αλλά ήταν δύσκολο γιατί δεν μιλούσαν καλά αγγλικά. Ήταν πολύ αστείο. Κάποια στιγμή με λυπήθηκαν και με έβαλαν σε έναν άλλο εξώστη. Οι φίλοι μου με παρατηρούσαν γελώντας και απορώντας πώς κατάφερα να συνεννοηθώ».

Την κοινωνικότητα και την εξωστρέφειά της την αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίζει. Δίνει και δίνεται στους ανθρώπους και, όπως αποκαλύπτει: «Είμαι πολύ ενθουσιώδης εκ φύσεως, τόσο στον έρωτα όσο και στη φιλία». Βρίσκεται σε μια ευτυχισμένη σχέση, προτιμάει ωστόσο να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είμαι άνθρωπος των μακροχρόνιων σχέσεων. Ο σύντροφός μου δεν βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με εμένα. Υπάρχει μια ωραία γέφυρα με τους ανθρώπους που η καθημερινότητά τους είναι διαφορετική» εξομολογείται, ενώ μοιράζεται τις σκέψεις γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας: «Αν μπω στη διαδικασία να κάνω οικογένεια, θα πρέπει λογικά να απέχω για κάποιο διάστημα από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Αν θέλω να κάνω ένα παιδί, για παράδειγμα, είναι λογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μείνω εκτός. Η οικογένεια είναι ένα πλάνο που έχω στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν έκανα συγκεκριμένα σχέδια επί του προσωπικού γιατί με αγχώνουν και με καταπιέζουν. Θεωρώ ότι αυτά τα φέρνει η ζωή. Και αν δεν τα φέρει, δεν πειράζει, γιατί πολλές φορές ξέρει καλύτερα από εμάς».

Συγχωρεί τα λάθη των ανθρώπων που αγαπάει αλλά θέλει τον χρόνο της. «Αυτό που δεν ανέχομαι είναι το θράσος, την αδιακρισία και το ψέμα. Γνωρίζω όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αν σε καταδικάσω, θα με καταδικάσεις κι εσύ. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να συμβεί γιατί ξέρω ότι κι εγώ θα κάνω κάποιο λάθος. Όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή» προσθέτει η Ιωάννα.

*Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος της Κυριακής