Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Δεν ανήκω στο κοινό των reality»

Ιωάννα Ασημακοπούλου

"Ο κορονοϊός σταμάτησε απότομα τις ζωές των ανθρώπων. Είναι πρωτόγνωρο, θλιβερό από πολλές απόψεις", δηλώνει η Ιωάννα Ασημακοπούλου.

Χαρούμενη και αισιόδοξη, η Ιωάννα Ασημακοπούλου φέτος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Φαμίλια». Πρόκειται για κωμική σειρά που βασίζεται σε έξυπνο ισραηλινό φορμάτ και έχει κάνει τεράστια επιτυχία όπου κι αν έχει προβληθεί στον κόσμο. Ανήκει στους ίδιους παραγωγούς που δημιούργησαν το «Σόι» στο εξωτερικό και η Ιωάννα Ασημακοπούλου πιστεύει πως και στην Ελλάδα θα πάει καλά, γιατί «αγαπάμε να βλέπουμε και να ταυτιζόμαστε με αυτό που και εμείς οι ίδιοι βιώνουμε στη ζωή μας». Η ηθοποιός μιλά για όλα στο Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη.

Πείτε μας για τη Μαίρη που υποδύεστε…
«Είναι μια μαμά τεσσάρων παιδιών, που αγαπά πολύ τον Γιάννη, ωστόσο ως ζευγάρι, επειδή έπειτα από τόσα χρόνια γάμου έχουν χάσει κάποια κομμάτια της σχέσης, θα φτάσουν στο ντιβάνι του  ψυχαναλυτή – συμβούλου γάμου, για να σώσουν τη σχέση τους. Εκεί λοιπόν θα δούμε τα προβλήματά τους, τα παράπονα, αλλά και την καθημερινότητα της οικογένειας. Και όλο αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί όλοι το έχουμε δει να συμβαίνει γύρω μας. Αποκλείεται να μην ταυτιστεί κάποιος μαζί τους».

Για σας τι είναι ευτυχία;
«Να τα έχω καλά με τον εαυτό μου! Να αγαπώ και να αγαπιέμαι. Νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για μένα».

Η χημεία με τον Πυγμαλίωνα – Γιάννη πώς είναι;
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που παίζω με έναν τόσο σπουδαίο ηθοποιό. Δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά και διαπιστώνω πως είναι εξαιρετικός και πολύ καλός συνεργάτης. Δέσαμε από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη σκηνή, από τα… αποδυτήρια».

Το υπόλοιπο τηλεοπτικό τοπίο πώς το βλέπετε;
«Χαίρομαι που γίνονται καινούρια σίριαλ, χαίρομαι που, παρά την κρίση, οι άνθρωποι στη μυθοπλασία επιμένουν σε καλές παραγωγές. Και θέλω να κερδίσει στο τέλος η μυθοπλασία, γιατί τροφοδοτεί και εμάς ως κλάδο αλλά και το κοινό. Είναι ωραίο να γίνονται καλές δουλειές και να ανεβαίνει και το επίπεδο…»

Μιλώντας για επίπεδο, πώς βλέπετε την εισβολή των ριάλιτι;
«Ποτέ δεν υπήρξα φίλος τους, ούτε ανήκω στο κοινό τους, από παλιά… Προσωπικά, δεν είναι κάτι που θα κάτσω να δω».

Η πανδημία αγγίζει κάποιους φόβους σας;
«Φυσικά και με φοβίζει… Ο κορονοϊός σταμάτησε απότομα τις ζωές των ανθρώπων. Το θέατρο, π.χ., έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και η κρίση του κλάδου είναι τεράστια. Δεν ξέρω ούτε τι θα γίνει τον χειμώνα ούτε τι μπορεί να γίνει για να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα μείνουν άνεργοι και δεν θα έχουν ούτε να φάνε. Είναι πρωτόγνωρο, θλιβερό από πολλές απόψεις. Προσωπικά, προσέχω πάρα πολύ και ελπίζω να τελειώσει γρήγορα».