«Ήμουν πιο κοντός από τους άλλους και οι συμμαθητές μου δεν με έκαναν παρέα»

Φωτεινή Αθερίδου

«Μόνο λίγο με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο έκανα παρέα, που καθόμασταν και στο ίδιο θρανίο στο δημοτικό».

Ο Σταύρος Νικολαϊδης πέρασε από την “Ανάκριση” του Γρηγόρη Μελά στο περιοδικό “Τηλέραμα” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σχολικά του χρόνια.

[dfp_ads id=236982]

«Μεγάλωσα στις παλιές γειτονιές του Βύρωνα, με σμυρναίικη καταγωγή απ’ τον πατέρα μου, αλλά και ρίζα από Λάρισα από την πλευρά της μητέρας μου. Οι γονείς μου μας μεγάλωσαν με αγάπη και με σωστές αρχές, ειδικά η μητέρα μου, που κρατούσε τα μπόσικα στις τρέλες του πατέρα μου, ο οποίος όταν ήταν παιδί, ήθελε να γίνει ηθοποιός. Κάποια μέρα όμως τον έπιασε η μητέρα του μπροστά στον καθρέφτη να κάνει διάφορα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Έτσι, κατέληξε φιλόλογος. Μας πέρασε όμως την αγάπη του για το θέατρο.

Από μικρός λάτρευα τον κινηματογράφο. Ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Ίσως γιατί στο σχολείο δεν είχα πολλούς φίλους, μάλλον επειδή ήμουν πιο κοντός από τους άλλους και πάντα φαινόμουν πολύ μικρότερος από την ηλικία μου, οπότε οι συμμαθητές μου δεν με έκαναν παρέα και μάλιστα είχα δεχτεί bullying. Μόνο λίγο με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο έκανα παρέα, που καθόμασταν και στο ίδιο θρανίο στο δημοτικό, αλλά τελικά ήρθαμε πιο κοντά στο γυμνάσιο, λόγω των πρώτων ερωτικών σκιρτημάτων.

Σταύρος Νικολαϊδης