«Ήμασταν στα δικαστήρια με τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, αλλά δικαιώθηκα και αποζημιώθηκα»

Τζώνυ Θεοδωρίδης

Γνωστός Έλληνας ηθοποιός εξομολογείται.

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στη δικαστική διαμάχη που είχε παλαιότερα με τον Τζώνυ Θεοδωρίδη.

Σε βρίζουν άνθρωποι που “ενοχλείς” τα συμφέροντά τους;

Ναι, έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι, έστω και σκωπτικά, μιλάνε για μένα από πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά κι από τη θέση που βρίσκεται ο καθένας. Εμένα αυτό μ’ αφήνει αδιάφορο, είμαι πολύ ψύχραιμος άνθρωπος, σχεδόν δεν θυμώνω ποτέ, αλλά αν θυμώσω καταφεύγω στη δικαιοσύνη, δεν τσακώνομαι, εκεί λύνω τα προβλήματα.

Παίρνεις το “αίμα σου πίσω”, για πράγματα και καταστάσεις που ενδεχομένως έχεις βιώσει στο παρελθόν, που σου φέρθηκαν άδικα και για το λόγο αυτό θέλεις να αποδώσεις δικαιοσύνη;

Επειδή έχω σπουδάσει νομικά, ξέρω ότι η μόνη λογική λύση των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων είναι να καταφεύγεις στη δικαιοσύνη, ούτε να κάνεις αυτοδικία, ούτε να τσακώνεσαι, γιατί να χαλάς τη σχέση σου;

Σπύρος Μπιμπίλας

Πώς μπορεί να συμβεί να μη χαλάσεις τη σχέση σου, μετά την προσφυγή στα δικαστήρια;

Είμαι πολύ καθαρός άνθρωπος μέσα μου. Μπορώ να θεωρώ κάποιον σπουδαίο ως ηθοποιό, ως καλλιτέχνη, αλλά αν έχω μια διαφορά μαζί του θα τη βρω στα δικαστήρια.

Μέσα στο δικαστήριο θα υπάρξει αντιδικία και βγαίνοντας θα εξακολουθήσει η φιλία σας;

Ναι, άμα είναι ισχυρή προσωπικότητα όπως είμαι εγώ, θα το ξεπεράσει. Βασικά, δεν έχω δει πολλές ισχυρές προσωπικότητες όπως εγώ. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα με τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, που ήμασταν στα δικαστήρια πριν μερικά χρόνια και που δικαιώθηκα πλήρως, δείχνει κάτι. Με τον Τζώνυ δεν έχω να χωρίσω τίποτα, αλλά είχα να χωρίσω πολλά, τα έλυσα στα δικαστήρια, αποζημιώθηκα και πάλι είμαστε φίλοι.