Ηλίας Μαμαλάκης: «Κουράστηκα πολύ στη ζωή μου, ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά»

Ηλίας Μαμαλάκης

"Μου λείπει η τηλεόραση..."

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, αποκάλυψε τον λόγο που απέχει τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση και είπε την δικιά του γνώμη για τα ριάλιτι μαγειρικής.

Είστε υπερήφανος για ό,τι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα;

Ναι, είμαι ταπεινά υπερήφανος. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, αλλά όταν μπω σε ένα παιχνίδι, θα αφιερωθώ σε αυτό και θα παίξω σωστά. Δουλεύω πολύ, είμαι συνεπής στις ώρες μου, διαβάζω πολύ. Κουράστηκα πολύ στη ζωή μου, ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά, για να βγει καλό το αποτέλεσμα.

Σας λείπει η τηλεόραση;

Ναι, μου λείπει αρκετά. Με την ευρεία έννοια. Αν δεν είχε αλλάξει η οικονομική κατάσταση, θα έκανα ακόμα πιο δύσκολα πράγματα από το «Μπουκιά και Συχώριο». Ήθελα να ασχοληθώ με την αρχαία ελληνική κουζίνα – μια εκπομπή μαγειρικής με ιστορικά στοιχεία. Πολύ ψάξιμο, πολλή δουλειά. Όποτε τα πρότεινα, μου τα απέρριπταν. Δεν ήταν εύκολα projects, γιατί ήταν ακριβά.

Γιατί δεν σας έχουμε δει ξανά σε κάποιο μαγειρικό reality;

Πού να ξέρω εγώ; Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το casting, διαλέγουν άλλους και προχωράνε. Δεν έχουν γίνει και πάρα πολλά παιχνίδια. Μόνο το «Top Chef» έγινε, αυτό που ήμουν και εγώ στον ΑΝΤ1, το οποίο ήταν αποτυχία. Αυτό απέτυχε γιατί ήταν μόνο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το «MasterChef», απέναντί μας, έπαιζε κάθε μέρα. Αυτό κρατούσε τον κόσμο. Όπως και τα show του Μποτρίνι ήταν καλά. Όμως το «MasterChef», στην πορεία έγινε ακόμα καλύτερο, μου αρέσει.

Το παρακολουθείτε;

Ναι, όποτε έχω λίγο χρόνο και το πετύχω, θα το δω. Είναι μία καλή δουλειά – ειδικά αυτό που γίνεται στα master class. Το παιχνίδι αυτό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, στο reality και στο κουτσομπολιό των παιδιών και στα master classes. Εκεί, μαθαίνει και το κοινό και οι παίκτες. Σε κάποιο από τα μαθήματα αυτά, θα πήγαινα.