Ηλίας Μαμαλάκης: «Ενεργοποιήθηκε η τοξίνη και μου δημιούργησε σηπτικό σοκ, έμεινα 6 μέρες στην εντατική»

Ηλίας Μαμαλάκης

Δείτε όλα όσα είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης για την περιπέτεια της υγείας του.

Στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος μίλησε και για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Πρόσφατα μας κοψοχολιάσατε καθώς είχατε ένα θέμα υγείας στην Κύπρο όπου βρισκόσασταν και νοσηλευτήκατε στην εντατική. Πώς ήταν εκείνες οι ώρες; Φοβηθήκατε το θάνατο;

Ναι, το πέρασα κι αυτό. Ήταν από μια τοξίνη που ενεργοποιήθηκε στον οργανισμό μου, μου δημιούργησε μια τρομερή αφυδάτωση και ένα σηπτικό σοκ, σταματήσανε να λειτουργούν οι νεφροί, ανέβηκε η κρεατινίνη, έπεσε το κάλιο και με πήγανε σηκωτό στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, παρόλο που ήταν Κυριακή, οι γιατροί ήταν όλοι εκεί και μου έκαναν ανάνηψη, έμεινα έξι μέρες στην εντατική και πέντε μέρες στο νοσοκομείο. Δεν φοβήθηκα το θάνατο. Ίσα ίσα, ήταν Κυριακή και κατά το μεσημέρι που μου έκαναν την ανάνηψη, άρχισα να νιώθω καλύτερα και είπα “ωραία, θα φύγω να πάω στον Λίβανο”.

Βέβαια, δεν τα κατάφερα να ταξιδέψω στο Λίβανο, γιατί έμεινα στο νοσοκομείο έντεκα μέρες. Εγώ ονειρευόμουν να πάω ταξίδι. Ο θάνατος δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό, αλλά το ότι η εντατική μού άφησε προβλήματα, αυτό είναι αλήθεια, γιατί μετά πήγα σε έναν ψυχίατρο να τον συμβουλευτώ. Όλοι μέσα στην εντατική, οι άλλοι εννιά ασθενείς, ήταν όλοι διασωληνωμένοι εκτός από μένα που είχα τις αισθήσεις μου. Ένιωθα πολλή μοναξιά, πολλή αυπνία και όλο αυτό μου άφησε κάποια αρνητικά σημάδια. Με βοήθησε ο ψυχίατρος με φαρμακευτική αγωγή που μου έδωσε και όλα καλά.