Ηλίας Φιλίππου για Νότη Σφακιανάκη: «Aν αισθανθεί πως πρέπει να γυρίσει και μάλιστα… πάνω στ’ άλογο, θα το κάνει»

Ηλίας Φιλίππου

"Ο Νότης είναι μια περίπτωση ανάλογη του Πασχάλη Τερζή" εξηγεί ο Ηλίας Φιλίππου.

Ο Ηλίας Φιλίππου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso Σαββατοκύριακο και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια. Ο δημοφιλής στιχουργός μίλησε, μέσα σε όλα, για την απόφαση του Πασχάλη Τερζή να ολοκληρώσει τον επιτυχημένο του κύκλο στις πίστες και την φημολογούμενη επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη.

Με τον Πασχάλη Τερζή έχετε σήμερα επικοινωνία;

Βέβαια, όπως και με όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους έγραψα πορεία. Με τον Πασχάλη, τον Ρέμο, τον Βέρτη, τον Κουρκούλη, την Θεοδωρίδου, την Ζήνα. Εγώ μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο κάναμε την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Πασχάλη Τερζή, η οποία θεωρώ πως ήταν πολύ αντιπροσωπευτική για εκείνον. Από εκεί και μετά, λίγο ο θάνατος του κουμπάρου του, Δημήτρη Μητροπάνου, λίγο κάποια προβλήματα με τα οποία μπορεί να μην ένιωσε ο ίδιος καλά ή επειδή θεώρησε απλά πως ο δικός του κύκλος στο επάγγελμα έχει τελειώσει έπειτα από όλες αυτές τις τεράστιες επιτυχίες, δεν θέλησε να κάνει κάτι άλλο. Είναι η επιλογή του και πρέπει να γίνει σεβαστή. Όταν κάποιος δεν θέλει, είναι κακό να τον πιέζεις. Δικαίως ο κόσμος τον αγαπάει και είναι λογικό που του λείπει. Ο Πασχάλης Τερζής είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή λαϊκός τραγουδιστής.

Τους τελευταίους μήνες όλοι ψάχνουν τον Νότη Σφακιανάκη. Εσείς τον έχετε δει;

Όχι. Έχω να επικοινωνήσω καιρό. Θεωρώ πως και ο Νότης είναι μια περίπτωση ανάλογη του Πασχάλη. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ξέρεις τον εαυτό του, ξέρει πότε θέλει ή αν θέλει να επανέλθει. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να επηρεάσει τον Νότη. Έχει βέβαια ένα απίστευτο fan club που τον λατρεύει και θα ήθελε πολύ να επιστρέψει. Έχω κάνει επιτυχίες μαζί του, συνεργαστήκαμε πολλές φορές, τον ξέρω και προσωπικά από το ξεκίνημα του. Θεωρώ ότι αν αισθανθεί πως πρέπει να γυρίσει και μάλιστα… πάνω στ’ άλογο, θα το κάνει! Έχει τον τρόπο ο Νότης.