Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Δεν ξέρω πόσο το metoo έχει παρεισφρήσει στους ιστούς της κοινωνίας»

"έσα στην κοινωνία τα πράγματα είναι όλο και χειρότερα" δηλώνει η Ηλιάνα Μαυρομάτη.

Με αφορμή τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» παραχώρησε η Ηλιάνα Μαυρομάτη μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριτσάνο. Μέσα σε όλα, η γοητευτική ηθοποιός αναφέρθηκε στις απαιτητικές συνθήκες στον χώρο τον καλλιτεχνικό, το κίνημα metoo και την μητέρα της, Λίλα Καφαντάρη.

Είναι πιο εύκολες οι συνθήκες εργασίας για τα νεαρά κορίτσια που μπαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο σήμερα σε σχέση με τότε;

Νομίζω πως όχι. Δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι σήμερα στην επαρχία για μια κοπέλα που ξεκινάει να δουλεύει στα μπουζούκια, αλλά έχω την εντύπωση ότι σήμερα είναι πιο άγρια τα πράγματα. Δηλαδή η κοινωνία είναι πιο εξαγριωμένη, οικονομικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανέχεια, οι εργασιακές σχέσεις είναι πολύ πιο σκληρές από ό,τι ήταν το ’80, οπότε μάλλον πολύ πιο δύσκολα είναι για μια κοπέλα που ξεκινά τώρα μια τέτοια πορεία.

Το κίνημα ΜeΤoo έχει βοηθήσει ώστε να ανοίγουν πιο εύκολα τα στόματα όταν κάποιος δέχεται κακοποιητική συμπεριφορά;

Δεν ξέρω πόσο το ΜeΤoo έχει παρεισφρήσει στους ιστούς της κοινωνίας πια. Μπορεί να το συζητάμε και να το ακούμε στα ΜΜΕ, αλλά μέσα στην κοινωνία τα πράγματα είναι όλο και χειρότερα.

Η μητέρα σας, η Λίλα Καφαντάρη, τι σας έχει συμβουλέψει;

Με συμβουλεύει να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου, να είμαι αξιοπρεπής, να αγαπώ αυτό που κάνω και να το χαίρομαι.