Η Ζωή Δημητράκου αποκαλύπτεται – «Λαμβάνω μηνύματα ευγνωμοσύνης από γυναίκες»

Ζωή Δημητράκου

"Με φλερτάρουν πολύ οι άντρες και οι περισσότεροι έχουν να πουν κάτι πολύ όμορφο και κομψό για το ύψος μου"

Κάθε μέρα αλλά και τα Σαββατοκύριακα, η Ζωή Δημητράκου μάς δίνει τις ωραιότερες συμβουλές για να διατηρούμαστε σε φόρμα εν μέσω καραντίνας καθώς και στην επόμενη αυτής μέρα. Η εντυπωσιακή αθλήτρια και παρουσιάστρια του Mega μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και στο Secret των Παραπολιτικών για το νέο της επαγγελματικό βήμα, την καθημερινή επικοινωνία με το κοινό και τα μηνύματα που λαμβάνει με χαρά!

Πώς από επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια βρεθήκατε να παρουσιάζετε από την οθόνη του Μega «γυμναστική… από σπίτι»;

Όταν σταμάτησα τον πρωταθλητισμό στο μπάσκετ, έπειτα από μερικούς μήνες μετακόμισα στο Λονδίνο για ένα μεταπτυχιακό. Καθώς λοιπόν βρισκόμουν στην Αγγλία και λόγω του ότι τελείωσα την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, μου έγινε η πρόταση να κάνω ένα δοκιμαστικό για την εκπομπή «Vita» στο One Channel. Έτσι ξεκίνησε η πρώτη επαφή μου με τον φακό πριν από έναν χρόνο. Όταν επανήλθε το Mega στις οθόνες, ξεκίνησα να παρουσιάζω δίπλα στον Αντώνη Κατσαρό την αθλητική εκπομπή «Mega Sports Weekend», όπου άλλωστε είναι και οι γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο. Ξαφνικά όμως ο κορονοϊός άλλαξε τις ζωές μας. Καθώς σταμάτησαν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες ουσιαστικά να ξεπεράσουμε μαζί αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Έτσι, λοιπόν, δημιουργήσαμε την εκπομπή «Γυμναστική… από σπίτι». Έχοντας αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ήταν ένας από τους τρόπους με τον οποίο θα μπορούσα και εγώ να συνεισφέρω ενόψει καραντίνας!

Ως μπασκετμπολίστρια, έχετε κάνει διεθνή καριέρα, αφού έχετε παίξει σε ευρωπαϊκές ομάδες της Εuroleague και στην Αμερική, στο WNBA. Πώς αποφασίσατε να σταματήσετε σε μικρή ηλικία;

Όλοι οι αθλητές, όταν αγωνίζονται σε τόσο υψηλό επίπεδο, καταπονούν το σώμα τους. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Εγώ καθ’ όλη την μπασκετική μου πορεία χρειάστηκε να υποβληθώ σε τρία χειρουργεία στα γόνατα. Θα μπορούσα να συνεχίζω να παίζω σε ομάδες της Euroleague στο εξωτερικό, αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά θα είχα προβλήματα στη μετέπειτα καθημερινότητά μου, όπως ακόμα και πόνους στο περπάτημα. Δεν ήθελα να φτάσω ποτέ σε αυτό το σημείο! Το ξέρω πως δεν θα νιώσω ξανά τα γόνατά μου όπως ήταν πριν από τα χειρουργεία, αλλά, τουλάχιστον, δεν χειροτέρεψε περισσότερο η κατάσταση.

Τι θα προτείνατε να κάνουν οι γυναίκες που λόγω καραντίνας πήραν κιλά ή έχασαν τη φόρμα τους;

Ένας από τους στόχους της εκπομπής μας είναι να βοηθήσω όλους όσοι δεν έχουν βρει τρόπους να γυμναστούν στο σπίτι. Μπορούμε να ασκηθούμε παντού. Όσο περιορισμένος και αν είναι ο χώρος μας. Στο σαλόνι, στην κουζίνα, στην κρεβατοκάμαρα. Χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό. Με απλά πράγματα, που σίγουρα έχουμε στο σπίτι μας. Με μπουκάλια νερό, βιβλία, ακόμα και τηγάνι! Δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε από σήμερα. Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να βαριόμαστε μόνοι μας, γι’ αυτό δίνουμε ραντεβού στις 11.20 κάθε μέρα, για να είμαστε παρέα. Επίσης, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τώρα, που υπάρχει περισσότερος χρόνος, μπορούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερη προσοχή στις τροφές που καταναλώνουμε! Για μεγαλύτερη ευκολία, αντί να ξεκινήσουμε νέες συνήθειες, που είναι αρκετά δύσκολο, θα πρότεινα να κόψουμε 1-2 πράγματα από τη διατροφή μας, που δεν μας προσφέρουν απολύτως τίποτα. Αρχικά, κόβουμε τα τηγανητά και δεν αγοράζουμε ανθυγιεινά σνακ, όπως γαριδάκια κ.λπ. Κάτι εύκολο επίσης, που το επιλέγω και εγώ, είναι να προσπαθώ το πιάτο μου να είναι πολύχρωμο. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνουμε ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Δεν είναι, απλά, μια εικαστική παρέμβαση.

Η εκπομπή σας κάνει πολύ καλά νούμερα στο γυναικείο κοινό. Πώς νιώθετε γι’ αυτό; Μιλήστε μας για τη νέα εξέλιξη, αφού πλέον η εκπομπή σας προβάλλεται και το Σαββατοκύριακο.

Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, καθώς καθημερινά εισπράττω τόσο μεγάλη αγάπη από μηνύματα γυναικών και ανδρών που ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα και ζήτησαν να παίζει και το Σαββατοκύριακο. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάτι, να έχει αποτέλεσμα και να ανταποδίδεται με τόση αγάπη! Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν γυμναστεί στη ζωή τους ή έχουν πολλά χρόνια να ασκηθούν και ξεκίνησαν τώρα μαζί με την εκπομπή. Λαμβάνω μηνύματα ευγνωμοσύνης από γυναίκες που πήραν το έναυσμα να φροντίσουν τον εαυτό τους. Από νέες μαμάδες που ξεκλέβουν χρόνο για να γυμναστούν μαζί μου, αλλά και με τα παιδάκια τους, τα οποία εκτονώνονται και τους αρέσει πολύ. Μηνύματα χαράς ανθρώπων που ξεκινάει η μέρα τους με θετική ενέργεια και άλλων που βλέπουν αποτελέσματα στο σώμα τους, καθώς έχασαν κιλά με τη «Γυμναστική… από σπίτι». Αυτά λοιπόν τα μηνύματα μου δίνουν ενέργεια και δύναμη να προσπαθώ να δημιουργώ όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικά και αποτελεσματικά προγράμματα για όλους.

Σας φλερτάρουν οι άνδρες ή, επειδή είστε 1,86 μ., τους φαίνεστε εξωπραγματική;

(Γέλια) Δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο! Αντιθέτως, με φλερτάρουν πολύ και οι περισσότεροι έχουν να πουν κάτι πολύ όμορφο και κομψό για το ύψος μου.

Έχετε περάσει στιγμές μεγάλης πίεσης; Έχετε πάθει κατάθλιψη;

Δύο φορές στη ζωή μου έχω νιώσει πολύ πιεσμένη. Η πρώτη ήταν όταν μετακόμισα στη Ρωσία για να παίξω μπάσκετ, όπου ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Τους πρώτους μήνες πήγαιναν όλα στραβά, ένιωθα πάρα πολύ μόνη και συν τους -40 βαθμούς ήμουν σε μία κατάσταση σαν τη σημερινή καραντίνα. Η δεύτερη φορά ήταν όταν σταμάτησα τον πρωταθλητισμό. Εκεί έπαθα κατάθλιψη και ίσως θα έπρεπε να είχα επισκεφθεί κάποιον ειδικό, αλλά δεν το έκανα. Το ξέρω πως δεν είμαι η μόνη αθλήτρια που το παθαίνει αυτό. Νιώθεις πως δεν έχεις άλλους στόχους στη ζωή σου. Γενικότερα, ένιωθα πως ήμουν βάρος. Από το 100%, ένιωσα πως πήγα στο 0% σε χρόνο-αστραπή και δεν το άντεχε ο οργανισμός μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ο κόσμος της τηλεόρασης και συγκεκριμένα της παρουσίασης μου έχει δώσει πίσω αυτό το συναίσθημα που είχα όταν ήμουν αθλήτρια. Μου αρέσει πολύ και στόχος μου είναι να δουλέψω πολύ σε αυτό το κομμάτι.

Θέλετε να παντρευτείτε και να κάνετε οικογένεια;

Βεβαίως και θέλω να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο και πιο ουσιαστικό από την οικογένεια!