Η Ζέτα Δούκα μπήκε στο Καφέ της Χαράς για να φέρει τα πάνω κάτω

Ζέτα Δούκα

Ο συντηρητικός δήμαρχος θα την... ακούσει από την προοδευτική μπαργούμαν Στέλλα, που θα του κλέψει την καρδιά, παρά το ένοχο παρελθόν της. Η Ζέτα Δούκα αποκαλύπτει τα πάντα...

Από τη… φυλακή στην αγκαλιά του Περίανδρου. Η Ζέτα Δούκα, η Στέλλα του Καφέ της Χαράς, έχει πολλά να πει για τη σειρά, για τη γυναίκα, για τον κορονοϊό και για την ανάγκη το θέατρο να συνεχίσει να υπάρχει. Η ηθοποιός μιλάει για όλα στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο.

Τι σας αρέσει στον ρόλο της Στέλλας;
Η Στέλλα είναι μια γυναίκα που παίρνει τη ζωή στα χέρια της, διεκδικεί ίσα δικαιώματα, που δεν θέλει κανένας να τη μειώνει και προσπαθεί να πάρει εκδίκηση σε σχέση με κάποια λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσει με έναν τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει μια φοβισμένη γυναίκα που κάθεται στα αβγά της.

Έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα;
Και εγώ είμαι μια γυναίκα που προσπαθώ να δημιουργήσω τη ζωή μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που είχε απεριόριστες επιλογές σε σχέση με το τι θα κάνει ή που του ανοίγονται οι δρόμοι χωρίς ο ίδιος να προσπαθήσει. Οτιδήποτε θέλω να κάνω, και στη ζωή μου και στην εργασία μου, το σκέφτομαι και το δημιουργώ. Θέλω να φτιάχνω δηλαδή μόνη μου τις ευκαιρίες και να τις προχωρώ με τους κατάλληλους ανθρώπους.

Τι κρύβει η Στέλλα;
Είχε μια πολύ δύσκολη ζωή. Είχε δεσμό με έναν άνθρωπο που δεν ήταν καλός. Της φόρτωσαν μια ένοπλη ληστεία και έκανε 7 χρόνια στη φυλακή. Βγαίνοντας, καταφεύγει στον μόνο άνθρωπο που της συμπαραστάθηκε, στη Βάλια. Φτάνει στο Κολοκοτρωνίτσι και της ζητά εργασία και την ευκαιρία για μια νέα ζωή.

Θα τη δούμε να καταλήγει στην αγκαλιά του Περίανδρου;
Κάποια στιγμή ο Περίανδρος θα κάνει μια στροφή και θα υπερασπιστεί τη Στέλλα σε κάτι που θα της συμβεί. Από εκεί και πέρα θα αλλάξει η σχέση τους. Θα κάνουν μια συμμαχία και θα νιώσουν αμοιβαία συμπάθεια.

Πώς είναι η συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα;
Ο Χάρης είναι χαρισματικός και δουλευταράς. Κάνει χίλια πράγματα και τα κάνει με τρόπο τόσο ενθουσιώδη και τόσο αυθόρμητο, που λες πού τη βρίσκει την ενέργεια! Είναι πάρα πολύ γενναιόδωρος και καλός με τους συνεργάτες του. Θέλει οι άνθρωποι γύρω του να έχουν την ευκαιρία τους και να λάμπουν. Και αυτό τον κάνει μοναδικό συνάδελφο.

Είπατε το «ναι» στο «Καφέ της Χαράς» επειδή ήταν ήδη επιτυχημένο;
Δεν υπάρχει σιγουριά στην επιτυχία! Υπάρχει μια συνταγή που λέει ότι όσο καλύτερα υλικά χρησιμοποιήσεις και όσο περισσότερη αγάπη βάλεις σε αυτό που θα φτιάξεις τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα. Το “Καφέ” πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Είναι μια σειρά που έχει αγαπηθεί, οι χαρακτήρες είναι πάρα πολύ καλοί, το γράφουν δυο άνθρωποι που έχουν βαθιά γνώση του τι σημαίνει συγγραφή αλλά και σύγχρονη κοινωνία, ενώ η σκηνοθεσία και ο τρόπος που γυρίζεται θυμίζουν σειρές παλιάς κοπής, όπου υπάρχει ο χρόνος να επεξεργαστείς πέντε πράγματα. Ήταν λοιπόν πολύ μεγάλο το δέλεαρ να πω “ναι, θα το κάνω”, γιατί το να εργάζεσαι στην τηλεόραση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, είναι κοπιαστικό και ψυχοφθόρο.