Η Βάσω Γουλιελμάκη για το παιδί της με τον Σωκράτη Αλαφούζο – «Είναι αλλιώς να είσαι τουρίστας»

Βάσω Γουλιελμάκη

"Βέβαια, αλλιώς είναι η μαμά, που είναι από κοντά, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, κι αλλιώς ο μπαμπάς, που είναι από μακριά" ανέφερε η Βάσω Γουλιελμάκη.

Στο Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού μίλησε σε συνέντευξή της η Βάσω Γουλιελμάκη, η οποία αναφέρθηκε στο πως βιώνει την καραντίνα αλλά και την συμβίωση με την κόρη της, που έχει αποκτήσει με τον Σωκράτη Αλαφούζο. Ο ηθοποιός ζει πλέον στην Αμερική κι η Βάσω Γουλιελμάκη μιλά για την ανατροφή του παιδιού τους, που βρίσκεται ξεκάθαρα επάνω της.

Πώς είναι η συμβίωση με την κόρη σου, καθώς εκείνη βρίσκεται στην εφηβεία, που είναι ένα μεταβατικό στάδιο;

Η συμβίωση μας έχει τα καλά της, αλλά και τα κακά της. Είναι ένα παιδί το οποίο έχει την έπαρση των χρόνων της ζωής που έχει μπροστά της, αλλά δεν έχει τη γνώση, που όλα αυτά έρχονται σε κόντρα πάντα με εκείνα που αντιμετωπίσω εγώ, που έχω τη γνώση, αφού έχουν περάσει κάποια χρόνια στην πλάτη μου, οπότε γνωρίζω καλύτερα κάποια πράγματα. Τα παιδιά σ’ αυτές τις ηλικίες νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, ότι μπορούν να τα κάνουν όλα, κι ότι μπορείς να τους τα συγχωρήσεις όλα.

Ως μαμά, συγχωρείς εύκολα;

Συγχωρώ αρκετά εύκολα και δεν θα έπρεπε, θα έπρεπε να είμαι πιο οριοθετημένη.

Καταφέρνει και σε “εκμεταλλεύεται”;

Μ’ έχει δεδομένη κι αυτό είναι το κακό. Όταν έχεις τον άλλο δεδομένο, λες: “Θα φωνάζω, θα πω και μια κουβέντα παραπάνω”, όταν ξέρεις ότι ο άλλος σε αγαπάει, κι ότι αμέσως μετά μπορεί να σε συγχωρήσει.

Το “βάρος” της ανατροφής της, πέφτει επάνω σου, καθώς ο μπαμπάς της, Σωκράτης Αλαφούζος, ζει στην Αμερική.

Ναι, πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται.

Κατά συνέπεια, καλείσαι να αναπληρώσεις πολλά…

Δεν αναπληρώνω, ο πατέρας της είναι παρών καθημερινά, στα μαθήματά της, στα προβλήματά της, σε όλα. Βέβαια, αλλιώς είναι η μαμά, που είναι από κοντά, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, κι αλλιώς ο μπαμπάς, που είναι από μακριά. Όσο κοντά κι αν είσαι, από το skype κι από το διαδίκτυο, αλλιώς είναι αυτός που είναι μέσα στο σπίτι, κι αλλιώς ο…τουρίστας. Βέβαια είναι διαφορετικά, αλλιώς αγαπάς τον έναν που σου λείπει, κι αλλιώς αγαπάς τον άλλο που τον έχεις δεδομένο κι είναι απίκο από το πρωί που θα ξυπνήσεις, μέχρι και το βράδυ που θα κοιμηθείς.