Η Βάνα Μπάρμπα απασφάλισε για το Bachelor – «Τις ταπεινώνει, τα γυναικεία κινήματα που είναι;»

Βάνα Μπάρμπα

"Είναι δυνατόν να είναι αυτές οι γυναίκες εκεί, να τους φιλάει όποτε θέλει ένα αρσενικό και να περιμένουν αν και πότε θα τις επιλέξει; Είναι τραγικό" είπε σε έντονο ύφος η Βάνα Μπάρμπα.

Στο Λοιπόν έδωσε συνέντευξη η Βάνα Μπάρμπα η οποία πέρασε από γενεές δεκατέσσερις το The Bachelor ενώ δεν μίλησε και με τα καλύτερα λόγια και για το Big Brother.

Η γνώμη σας για κάποια τηλεοπτικά προϊόντα είναι αρνητική και το λέτε ξεκάθαρα….

Νομίζω ότι οι άνθρωποι που βγαίνουμε στην τηλεόραση, οφείλουμε να έχουμε και λόγο. Δεν θεωρούμαστε γνωστοί, για να είμαστε φυτά και να πουλάμε τον εαυτό μας, για να βάζουμε στην τσέπη μας χρήματα. Άλλωστε η γνώμη μου είναι, πως ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν από την ώρα που γεννιέται. Έτσι είναι λογικό να λέω την άποψή μου. Ειδικά για εκπομπές που προσβάλουν την νοημοσύνη του τηλεθεατή. Πιο συγκεκριμένα είμαι εναντίον του «Bachelor», γιατί προσβάλλει τη γυναίκα. Είναι αμερικανιές. Το να είναι κάποιος Έλληνας είναι τρόπος σκέψης. Η Ελληνίδα γυναίκα κάνει αγώνα, μεγαλώνει τα παιδιά της πολλές φορές, μόνη. Μεγάλο ποσοστό είναι μονογονεϊκές οικογένειες. Είναι δυνατόν να είναι αυτές οι γυναίκες εκεί, να τους φιλάει όποτε θέλει ένα αρσενικό και να περιμένουν αν και πότε θα τις επιλέξει; Είναι τραγικό. Μειώνει τη γυναικεία υπόσταση. Τις ταπεινώνει. Τα γυναικεία κινήματα πού είναι; Είναι δυνατόν να βγαίνω να τα λέω, μόνο, εγώ αυτά; Πρέπει να έχουμε φωνή και όχι να είμαστε πρόβατα στον καναπέ. Να έχουμε όραμα για μια καλύτερη πατρίδα.

Έχετε την ίδια άποψη και για το «Big Brother»;

Ναι κι αυτό με ενοχλεί, το θεωρώ παλιό. Δεν έχει τίποτα να μας πει. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι που δίνουμε ένα έναυσμα στα νέα παιδιά, ότι γιατί να πας να σπουδάσεις, θα γίνει ένα τέτοιου τύπου reality και θα πάρεις χιλιάδες ευρώ. Με ενοχλεί αυτό, είναι χυδαιότητα.

Τελευταία κυκλοφόρησαν δημόσια κάποιες πολύ προσωπικές στιγμές πρωταγωνιστριών αυτού του reality στο διαδίκτυο …

Καταλάβατε λοιπόν για τι μιλάω; Ο «Μεγάλος Αδερφός» είναι ενάντια στην ανθρώπινη ελευθερία και στα ιδεώδη των ανθρώπων, είναι παγκοσμιοποίηση, η οποία, κάνει εγκλήματα. Πού ξεκινάει και πού τελειώνει η προσωπική ελευθερία του ανθρώπου; Γιατί οι διευθυντές προγραμμάτων τα επιτρέπουν αυτά; Μιλάμε για σοβαρά κανάλια με άλλα εξαιρετικά προγράμματα. Είναι ντροπή! Εγώ θα έλεγα σε όλα τα νέα παιδιά που έχουν τρελαθεί με αυτό το μαραφέτι όλη την ώρα στα χέρια, να είναι προσεχτικά και να θέτουνε όρια. Σε καμία σχέση, να μην επιτρέπουν να την βιντεοσκοπούν. Σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι πολύ πονηρά όλα αυτά και για εμένα χυδαία. Να βάζουν όρια. Αυτό είναι το κακό που κάνει το internet. Είναι τρέλα! Κοινοποιούμε πού είμαστε, πού δεν είμαστε… Για ποιο λόγο; Γίνονται μεγάλες ζημιές. Η προσωπική στιγμή είναι αυτό που λέει, προσωπική, δεν χρειάζεται να καταγράφεται για κανένα λόγο. Για να γίνεις μετά αντικείμενο εκμετάλλευσης στον καθένα; Προς Θεού δηλαδή.