Η Βαλέρια Κουρούπη απαντά για το διαζύγιό της

Βαλέρια Κουρούπη

"Ο λόγος που μιλάω για το διαζύγιό μου πιο ανοιχτά, είναι γιατί θα ήθελα να γίνει παράδειγμα ότι μπορείς να χωρίσεις, χωρίς να τσακωθείς και να μισείς τον άλλον" ανέφερε η Βαλέρια Κουρούπη.

Η Βαλέρια Κουρούπη έδωσε συνέντευξη στο ΕΓΩ και στον Ανδρέα Θεοδώρου κι απάντησε γιατί αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το διαζύγιό της.

Γιατί αποφασίσατε να κάνετε ψυχοθεραπεία;

Μετά τα 40 και αφού το παιδί μου μεγάλωσε, αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τον εαυτό μου. Το έκανα σαν δώρο σε μένα και με βοήθησε πολύ να βρω πράγματα για μένα, να απενοχοποιήσω σκέψεις και ανάγκες μου. Έμαθα ν’ αγαπώ, να σέβομαι και ν’ ακούω τα συναισθήματά μου. Είχα αφήσει πολύ πίσω το δικό μου συναίσθημα, για να καλύψω άλλους ανθρώπους. Την έχω σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, αλλά σκέφτομαι να ξαναξεκινήσω όταν θα βρω χρόνο.

Μέσω της ψυχοθεραπείας, γίνατε πιο δυνατή στον τρόπο που αντιμετωπίσατε το διαζύγιό σας;

Φυσικά, πιο δυνατή σ’ αυτό και πιο δυνατή στο να δω ότι κάτι είχε τελειώσει και το συντηρούσα για χίλιους άλλους λόγους, όπως έχουμε μάθει σ’ αυτή τη χώρα. Η οικογένεια όμως, δεν είναι κάτι που κρατάς με το ζόρι. Μπορεί να είσαι οικογένεια με κάποιον και να τον αγαπάς, ακόμη και αν ζεις σε άλλο σπίτι. Το παιδί μου δεν αισθάνθηκε ποτέ καμία διάβρωση της οικογένειας. Θεωρώ ότι είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για έναν άνθρωπο που μεγαλώνει. Πέρασα 20 υπέροχα χρόνια με τον πρώην σύζυγό μου, αλλά η σχέση έκανε τον κύκλο της και αυτό πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας. Ο λόγος που μιλάω για το διαζύγιό μου πιο ανοιχτά, είναι γιατί θα ήθελα να γίνει παράδειγμα ότι μπορείς να χωρίσεις, χωρίς να τσακωθείς και να μισείς τον άλλον.

Πώς καταφέρνετε και διατηρείτε άριστες σχέσεις μετά το διαζύγιο;

Σ’ εμάς, το διαζύγιο μας απέδειξε ότι είχαμε μια πάρα πολύ ωραία σχέση, ότι ερωτευτήκαμε, αγαπηθήκαμε, κάναμε καλά που αποκτήσαμε παιδί, γιατί είμαστε δυο άνθρωποι που συνεννοούνται. Ακόμη αγαπάει ο ένας τον άλλον, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είμαστε μαζί σαν ζευγάρι, πρέπει να σβήσουμε όλα τα προηγούμενα. Αλληλοβοηθιόμαστε, σταθήκαμε στα δύσκολα ο ένας στον άλλον και παραμένουμε οικογένεια. Δεν μας δένει μόνο το παιδί, μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ η ζωή και η δουλειά του Νίκου, όπως κι εκείνον αντίστοιχα. Μιλάμε στο τηλέφωνο και βρισκόμαστε… Μεγαλώσαμε μαζί και αν τον απαρνηθώ και τον αντιπαθήσω, κάποιο λάθος θα έκανα και όταν τον διάλεξα.

Η σχέση με την πρώην πεθερά σας, Ελένη Βιτάλη, διαταράχθηκε μετά το διαζύγιο;

Η Ελένη είναι ανοιχτόμυαλη και άνθρωπος του συναισθήματος που ακούει. Πράγματι, κανείς δεν θα ήθελε να τελειώσει αυτός ο γάμος, αλλά ήταν εκεί να στηρίξει και να δώσει κουράγιο.