Η Τιτίκα Στασινοπούλου για τη μάχη με τον καρκίνο: «Δεν ήταν σοκ το ότι έμεινα με ένα στήθος»

Τιτίκα Στασινοπούλου

«Ακόμη και όταν είδα τον εαυτό μου χωρίς μαλλιά έβαλα περούκα. Δεν με πήρε ποτέ το παράπονο», είπε η Τιτίκα Στασινοπούλου.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου έδωσε η Τιτίκα Στασινοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε και για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Έχετε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που δώσατε όταν διαγνωστήκατε με καρκίνο στο στήθος, δίνοντας κουράγιο σε πολλές γυναίκες.

Αλίμονο. Δεν πρέπει να παραιτούμαστε αλλά στωικά να προχωράμε στις συμβουλές που μας δίνουν οι γιατροί.

Ήταν σοκ για εσάς;

Το ότι έμεινα με ένα στήθος; Όχι, γιατί εξαρτάται τι βάρος δίνει ο καθένας μας σε αυτό που φεύγει. Ακόμη και όταν είδα τον εαυτό μου χωρίς μαλλιά έβαλα περούκα. Δεν με πήρε ποτέ το παράπονο. Το γιατί σε μένα είναι πάρα πολύ εγωιστικό. Είχα ανέκαθεν μια εσωτερική σιγουριά ότι δεν θα πάθω χειρότερα. Έκανα αρκετές χημειοθεραπείες και ακόμη παίρνω τα φάρμακά μου.

Φοβάστε μήπως ο καρκίνος επιστρέψει;

Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αλίμονο αν ζούσα έτσι.

Είχατε κάποιον φύλακα-άγγελο όταν πολεμούσατε τον καρκίνο;

Έχω τον Αρχάγγελο Μιχαήλ προστάτη μου και μέσα από την πίστη μου αντλώ δύναμη.

Γιατί έχετε προστάτη τον συγκεκριμένο Άγιο;

Εκείνος μου μίλησε πήγαινα και τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στη Σύμη για να τον επισκεφθώ. Τώρα έχω καιρό να πάω, αλλά έχω πάντα την εικόνα Του πάνω μου. Και αν νιώθω ότι στριμώχνομαι πολύ του λέω «Μεγαλόχαρέ, τι θα κάνεις; Θα ρίξεις καμιά ματιά από εδώ;».