Η Θεοφανία Παπαθωμά απαντά για το αν υπάρχουν σχέδια γάμου με τον Γρηγόρη Πετράκο

Θεοφανία Παπαθωμά

Τι είπε η γνωστή ηθοποιός

Η Θεοφανία Παπαθωμά έδωσε συνέντευξη στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς είναι για μια μητέρα να κάνει πολύωρα γυρίσματα, αλλά και για την απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι της.

Πόσο εύκολο είναι για μια μητέρα τριών παιδιών να κάνει πολύωρα καθημερινά γυρίσματα και να πρέπει μετά να φροντίσει και την οικογένειά της;

Τα γυρίσματα δεν είναι καθημερινά. Ετσι μπορώ και αντεπεξέρχομαι σε όλες μου τις υποχρεώσεις, γιατί έχω και θέατρο και τα παιδιά μου ευτυχώς με βλέπουν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν κάθομαι όλη μέρα ούτε λεπτό.

Τι κριτική σού έκανε ο γιος σου όταν σε είδε στις «Αγριες μέλισσες»;

Του αρέσει η σειρά, τη βλέπει συχνά. Ο Αχιλλέας μου είπε ότι όλοι οι χαρακτήρες είναι ωραίοι και έχουν πλάκα.

Θεοφανία, αποφάσισες να γεννήσεις στο σπίτι, όπως έκαναν οι γυναίκες τα παλαιότερα χρόνια. Φοβήθηκες ότι μπορεί κάτι να μην πάει όπως το είχες υπολογίσει;

Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή. Είναι τόσο φυσικό και εύκολο. Ηταν μαγεία. Δεν ξέρω αν έχω βιώσει ποτέ τίποτα πιο όμορφο.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία του τοκετού;

Είχα μικρά πονάκια από την προηγούμενη μέρα, αλλά επειδή δεν προχωρούσε πολύ γρήγορα η διαδικασία πήγα για κολύμπι. Σε μια ώρα από τη στιγμή που κολύμπησα επιταχύνθηκαν οι συσπάσεις και ξεκίνησε ο τοκετός. Πήγαν όλα καλά! Ηταν πολύ ωραία και ιερή στιγμή που κάθε γυναίκα πρέπει να βιώνει με ηρεμία, γαλήνη και ασφάλεια. Εγώ τη βίωσα στο σπίτι μου σε ένα ήσυχο περιβάλλον με τη μαία και τη βοηθό της, που με βοήθησαν σε αυτή τη διαδικασία. Πραγματικά ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Θα συμβούλευες και άλλες γυναίκες να το κάνουν;

Φυσικά, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα.

Υπάρχουν σχέδια γάμου με τον Γρηγόρη Πετράκο ή είναι κάτι που δεν σας απασχολεί;

Παντρεμένοι είμαστε. Ζούμε μαζί με τα παιδιά μας. Μας λείπει η ευλογία του Θεού, βέβαια. Αν καταφέρουμε να παραμείνουμε έτσι, κάποια στιγμή θα το κάνουμε.

Δεν μπορώ να μην σταθώ στην εντυπωσιακή εξωτερική σου εμφάνιση. Είσαι από τις γυναίκες που προσέχουν; Κάνεις μπότοξ; Προσέχεις τη διατροφή σου; Γυμνάζεσαι;

Κάνω χορτοφαγική διατροφή κυρίως με φρούτα και λαχανικά, γυμνάζομαι όταν μπορώ, κοιμάμαι νωρίς, πίνω πολύ νερό, κάνω καλές σκέψεις. Αυτά είναι τα μυστικά της ομορφιάς και της μακροζωίας.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείσαι με την πρακτική φιλοσοφία. Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου έπειτα από αυτό;

Αλλαξαν όλα και κυρίως εγώ. Είμαι δέκα χρόνια στη σχολή. Πολύ χαρούμενη που μου άνοιξε αυτός ο δρόμος. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι αυτό που με απασχολεί μόνιμα. Ολα τα άλλα είναι παροδικά.

Υπάρχει κάποια φράση φιλόσοφου που λειτουργεί ως μότο στη ζωή σου;

Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα.