Η σπιτική πίτσα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που έχει κάνει χαμό!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να την φτιάξετε και όλα τα μυστικά για σερβίρετε την πιο νόστιμη πίτσα!

Η πίτσα, είναι ένα γρήγορο, οικονομικό και σχετικά εύκολο φαγητό. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι όπως εμείς έχουμε τις πίτες και «με τα πάντα» φτιάχνουμε μια πίτα σε λίγα λεπτά, έτσι και οι γείτονες μας οι Ιταλοί, «με τα πάντα» φτιάχνουν μια πίτσα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της για να φτιάξουμε μόνοι μας την τέλεια σπιτική πίτσα.

Το ψυγείο βοηθάει να ωριμάσει η ζύμη για πίτσα;
Αυτό, είναι πολύ σημαντικό! Ζυμώστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε την στο ψυγείο σας καλά σκεπασμένη, να μείνει 1 -2 νύχτες. Μετά ακολουθήστε κανονικά τη διαδικασία φουσκώματος της ζύμης. Θα δείτε τεράστια διαφορά στην ζύμη και απίστευτη γεύση στην σπιτική σας πίτσα.

Ποιο αλεύρι είναι ιδανικό για ιταλική πίτσα;

Πόσες μέρες μπορεί να συντηρηθεί η πίτσα στο ψυγείο;
Η ζύμη για πίτσα, μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο αμέσως μόλις ζυμωθεί, για 3 ημέρες. Στην κατάψυξη μπορεί να παραμείνει για αρκετούς μήνες.

Πόσο βοηθάει το καλό ζύμωμα;
Ζυμώστε δυνατά τη ζύμη στον πάγκο με τα χέρια. Πρώτον θα το χαρείτε πολύ και δεύτερον βοηθάτε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης για να γίνει η ζύμη για πίτσα ελαστική κι αφράτη. Έτσι θα έχετε μια υπέροχη ζύμη για πίτσα.

Ποσό χοντρή ή λεπτή, πρέπει να είναι η ζύμη για πίτσα;