Η Σοφία Βόσσου μιλάει ανοικτά για την απιστία – «Βίωσα το κέρατο, το να με απατήσει ο γκόμενος»

Σοφία Βόσσου

Όλα όσα λέει η Σοφία Βόσσου σε συνέντευξή της.

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη η Σοφία Βόσσου, η οποία μίλησε ανοικτά και για τη σχέση της με την… απιστία.

Δεν έχεις φοβηθεί ποτέ για κάτι;

Όχι, μόνο όταν ήμουν μικρή φοβόμουν, αργότερα το ξεπέρασα. Είχα πολλούς φόβους μικρή, γιατί η μαμά μου, επειδή ήταν υπερπροστατευτική, για να μην πέσω, επειδή είχα και πρόβλημα με τα ποδαράκια μου. Έτσι, είχα διάφορους φόβους, αλλά και μεγαλώνοντας φοβόμουν να μην κερατωθώ, να μη με αφήσει ο γκόμενος. Τα βίωσα, τα έζησα, αλλά τα ξεπέρασα σιγά σιγά.

Τα ξεπέρασες βιώνοντας να σε απατήσει ο σύντροφός σου, αλλά και να σε αφήσει;

Βέβαια, βίωσα και το κέρατο, το να με απατήσει ο γκόμενος. Όλα, τα πάντα. Σε απατάει ο γκόμενος, δεν μπορείς να μπεις στη λογική στη γιατί σε απάτησε. Ο φόβος μας δημιουργεί μια εγωπάθεια. Βάζουμε στην άκρη το εγώ, λέγοντας ο γκόμενος, δεν εννοώ μια σχέση δύο μηνών, μιλάω για σύντροφο. Αν δεν μπεις στην ψυχή του, σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς. Αγάπη σημαίνει κατανοώ, συγχωρώ, ενδιαφέρομαι, “ψάχνω” τον άλλον.

Υπό αυτή τη λογική δεν θα χώριζε ποτέ κανένας για το λόγο αυτό.

Ναι, να μη χωρίσει ποτέ κανένας για το λόγο αυτό. Δεν έχω χωρίσει ποτέ με άνθρωπό μου που με κεράτωσε, ακόμα και μία και δύο φορές, μάλιστα το ξεπέρασα και ήταν σαν να μην είχε συμβεί ποτέ μέσα μου.

Είχες κάνει το αντίστοιχο, έχεις απατήσει σύντροφό σου;

Ναι, το έχω κάνει, έχω απατήσει σύντροφό μου…

Το έμαθε ή του το είπες;

Του το είχα πει εγώ, φτάσαμε να χωρίσουμε, αλλά τα ξαναφτιάξαμε.