Η Ραφαέλα Πλαστήρα φοβάται για τη ζωή της – «Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλη μου την οικογένεια»

Ραφαέλα Πλαστήρα

«Όταν ήμασταν μαζί ήταν βίαιος και επιθετικός μαζί μου και φοβάμαι ότι δεν θα διστάσει να μου επιτεθεί ξανά»

Σε λίγες ώρες θα σταθεί δίπλα σε καλλονές από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας τον τίτλο της Miss World στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς, που θα διεξαχθεί στο Excel Royal του Λονδίνου. Ο λόγος για τη Σταρ Ελλάς Ραφαέλα Πλαστήρα, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας στα καλλιστεία για την επόμενη «ομορφότερη γυναίκα του κόσμου».

Η ξανθιά καλλονή μίλησε στο «Secret» και τη Σάσα Σταμάτη για το άγχος της, το ατύχημα με τη Μις Αυστραλία, ενώ δεν διστάζει να προβεί σε προσωπικές αποκαλύψεις για τον πρώην σύντροφό της, λέγοντας πως φοβάται για τη ζωή της.

«Η σημερινή θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά μου ως η καλύτερη ημέρα της ζωής μου. Μετά από τόσο προετοιμασία και τόσο προσπάθεια, επιτέλους το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα», αναφέρει στο «Secret», προσθέτοντας ότι από μικρό παιδί ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. «Νιώθω ευλογημένη που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ελπίζω και εύχομαι να καταφέρω να μπω στην top 40άδα του διαγωνισμού και να κάνω τη χώρα μου περήφανη».

Η ίδια δηλώνει ότι έχει δώσει το 110% των δυνάμεών της. «Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισα εδώ στο Λονδίνο, δεν το έχω βάλει κάτω. Παλεύω καθημερινά για να καταφέρω να φέρω στη χώρα μου μια υψηλή θέση και να κάνω όλους όσοι πίστεψαν σε εμένα πολύ περήφανους».

Η Ραφαέλα Πλαστήρα αναφέρεται και στο επεισόδιο με τη Μις Αυστραλία, η οποία φέρεται μέσα στο λεωφορείο που μετέφερε τις διαγωνιζόμενες να σπρώχνει την Ελληνίδα καλλονή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι της.

«Προσωπικά, πιστεύω πως δεν έγινε τυχαία. Αν και η ίδια ισχυρίστηκε ότι ήταν απλά ένα ατύχημα της στιγμής και ότι έγινε κατά λάθος», σημειώνει η Σταρ Ελλάς και προσθέτει πως «όταν με είδε να πέφτω, όχι μόνο δεν μου ζήτησε συγγνώμη αλλά γέλασε ειρωνικά. Μετά δεν με έψαξε για να δει πώς είναι το πόδι μου και αν είμαι καλύτερα, δεν νοιάστηκε να δει αν έπαθα κάτι. Γενικά, είναι πολύ απόμακρη με όλες τις κοπέλες εδώ στον διαγωνισμό και δεν έχει κάνει σχεδόν καθόλου φίλες», εξήγησε.

Η ίδια, πάντως, παρά το συμβάν, δηλώνει αφοσιωμένη στον σημερινό διαγωνισμό. «Θα έχω την τιμή να φορέσω μια υπέροχη δημιουργία του Οίκου Τρανούλη. Ενας οίκος με μεγάλη ιστορία στον χώρο των καλλιστείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γυναίκες-πρότυπα για εμένα, όπως η Ειρήνη Σκλήβα και η Ισαβέλλα Δάρρα, φόρεσαν δημιουργίες του Οίκου Τρανούλη στο παρελθόν και κατάφεραν να φέρουν στη χώρα μας τους υψηλότερους τίτλους. Το φόρεμα που θα φορέσω είναι εκθαμβωτικό, μαύρο σε χρώμα με ασημί λεπτομέρειες και είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσει κοινό και κριτική επιτροπή», αναφέρει στο «Secret».

H Ραφαέλα Πλαστήρα μιλά στο «Secret» και για τον πρώην σύντροφό της από την Ολλανδία και τα όσα είχε βιώσει μαζί του, σχολιάζοντας μία παλαιότερη δήλωσή της ότι «βρισκόμουν σε μια τοξική σχέση με ένα άτομο, το οποίο με κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά». «Οσο βρισκόμουν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για τον διαγωνισμό Σταρ Ελλάς, έλαβα κάποια υβριστικά και απειλητικά μηνύματα μέσω Instagram από έναν άγνωστο λογαριασμό. Αυτά είχαν σαν απώτερο σκοπό να με μειώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν», αναφέρει, και συνεχίζει: «Υποπτεύομαι ότι πίσω από τον λογαριασμό βρίσκεται ο πρώην σύντροφός μου, που θέλει για ακόμα μια φορά να με ρίξει ψυχολογικά. Είμαι πολύ δυνατή όμως και δεν αφήνω τίποτα και κανέναν να με επηρεάσει».

Μετά τον διαγωνισμό η Ραφαέλα Πλαστήρα δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά θα παει στην Ολλανδία. Η ίδια μας εξηγεί τον λόγο: «Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα πάω στην Ολλανδία για λίγες μόνο μέρες, ώστε να περάσω Χριστούγεννα με τη μητέρα μου αλλά και την υπόλοιπη οικογένειά μου, που ζει μόνιμα εκεί. Στη συνέχεια θα επιστρέψω στην Ελλάδα για να συνεχίσω τη χρονιά μου ως Σταρ Ελλάς, αλλά και για να συνεχίσω τη συνεργασία μου με το πρακτορείο Happy People».

Οσο για το αν έχει σκεφτεί να κινηθεί νομικά εναντίον του πρώην συντρόφου της, απαντά καταφατικά. «Ναι, το έχω σκεφτεί, αλλά στο παρελθόν όσο βρισκόμουν στην Ολλανδία δεν το επιδίωξα. Ο λόγος είναι γιατί στην Ολλανδία η Αστυνομία κάποιες φορές δεν λαμβάνει σοβαρά τέτοιου είδους καταγγελίες. Με το που επιστρέψω όμως, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω. Μέσα από την παρουσία μου στα Miss World θέλω να δείξω σε όλες τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί ότι δεν είναι μόνες. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα, πρέπει να τιμωρείται», αναφέρει.

Η ίδια απαντά και στο αν φοβάται για τη ζωή της. «Δεν θα το αρνηθώ. Ναι, φοβάμαι, φοβάμαι πολύ. Οχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλη μου την οικογένεια. Το συγκεκριμένο άτομο στο παρελθόν εξέφρασε απειλές τόσο για εμένα όσο και για τους ανθρώπους που αγαπώ και νοιάζομαι. Οταν ήμασταν μαζί ήταν βίαιος και επιθετικός μαζί μου και φοβάμαι ότι δεν θα διστάσει να μου επιτεθεί ξανά», κατέληξε.