Η Πηνελόπη Πιτσούλη συγκινεί για την δύσκολη απώλεια της: «Αισθάνθηκα σαν να μου κόψανε τον ομφάλιο λώρο»

Πηνελόπη Πιτσούλη

"Την πρόδωσε η καρδιά της, η απώλεια της ήταν κάτι πολύ δύσκολο" ομολογεί η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Η Πηνελόπη Πιτσούλη έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τη συμμετοχή στη σειρά του ΣΚΑΪ, Πανθέοι. Μέσα σε όλα, δε, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια μίλησε για την δύσκολη διαχείριση στην απώλεια της αγαπημένης της μητέρας.

Είχατε ποτέ κάποια μεγάλη απώλεια και να έπρεπε να παίξετε στο θέατρο;

Ναι. Είχε φύγει από τη ζωή η μαμά μου, πολύ μικρή, 65 ετών, από καρδιά. Ήμουν τότε σε μια επιθεώρηση με τον Λάκη Λαζόπουλο και όταν τον πήρα τηλέφωνο να του πω ότι πέθανε η μαμά μου και πρέπει να βγάλω εισιτήριο αεροπορικό για να πάω στην κηδεία, έδειξε μεγάλη κατανόηση. Με βοήθησε πολύ. Αν και δεν θυμάμαι τίποτα από όσα έχω παίξει, υπήρχε στη συγκεκριμένη παράσταση μια ατάκα σε ένα νούμερο με τον Βαλαβανίδη που δεν την έχω ξεχάσει.

Κάποια παιδιά έκαναν διάφορες σκανταλιές και έπρεπε να πω «καλά μάνα δεν έχουν;». Τότε ο Λάκης μου είχε πει ότι μπορώ αν θέλω να μην πω την ατάκα αυτή. Του απάντησα όχι, γιατί πάνω στη σκηνή δεν είμαι η Πηνελόπη, αλλά ένας ρόλος. Τελικά δεν κατάφερα να την πω, δεν μου βγήκε. Η απώλεια της μητέρας μου ήταν κάτι πολύ δύσκολο, αισθάνθηκα σαν να μου κόψανε τον ομφάλιο λώρο. Την πρόδωσε η καρδιά της. Τα παιδιά μου τότε ήταν μια παρηγοριά.

Όταν ο γιος μου ρώτησε τον πατέρα του στον χρόνο πάνω αν θα φοράω μαύρα για πολύ καιρό, τα έβγαλα την επόμενη μέρα. Και όταν πέθανε ο μπαμπάς μου δυο χρόνια μετά, γιατί δεν άντεξε το φευγιό της μαμάς, φόρεσα μαύρα μόνο 40 μέρες. Είναι μια χαζή συνήθεια, γιατί τι σημαίνει ότι μόλις βγάζεις τα μαύρα τελειώνει το πένθος; Δεν δείχνουν τα μαύρα ρούχα τον πόνο.