Η Νίκη Σερέτη επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στο γυαλί – Γιατί απείχε από το 2008;

Νίκη Σερέτη

"Δεν επισκέπτομαι συχνά το παρελθόν. Προσπαθώ να με εκπαιδεύω στο εδώ και τώρα" ομολογεί η Νίκη Σερέτη.

Έπειτα από χρόνια τηλεοπτική απουσία, η Νίκη Σερέτη βρίσκεται στο πρωταγωνιστικό καστ της νέας καθημερινής σειράς του MEGA. Ο λόγος για το σίριαλ, «Το αύριο μας ανήκει» που κάνει πρεμιέρα την προσεχή Δευτέρα. Μιλώντας στο 7 Μέρες TV, η γοητευτική ηθοποιός αναφέρθηκε στους λόγους που την κράτησαν μακριά από το γυαλί.

Η τελευταία σου τηλεοπτική συμμετοχή ήταν στη σειρά «Αν μ’ αγαπάς» στον Alpha το 2006. Για ποιο λόγο απείχες τηλεοπτικά, έκτοτε;

Δε σκέφτηκα ποτέ να μετρήσω τον χρόνο της απουσίας μου στο γυαλί. Δεν επισκέπτομαι συχνά το παρελθόν. Προσπαθώ να με εκπαιδεύω στο εδώ και τώρα. Τώρα που το λες, τελείωσα το 2008 με το «Αν μ’ αγαπάς» και μετά κάτι έκανα στην ΕΡΤ με τον Χρήστο Δήμα και μετά παύση. Αγαπώ τις παύσεις με νόημα, αγαπάω το καλό θέατρο, μισώ τα στερεοτυπικά κλισέ, την αφόρητη κυριολεξία και τη βαρύγδουπη λέξη καριέρα. Πάντως, από ότι φαίνεται, το γυαλί δεν είχε ραγίσει.

Σου έλειπε η τηλεόραση;

Στην αρχή, σίγουρα ναι. Μετά χαλάρωσα και αφέθηκα πιο πολύ στο τυχαίο. Αυτό εμπεριέχει και μια ελευθερία. Σήμερα μου λείπουν μόνο τα πράγματα που τους λείπω κι εγώ. Πάω μόνο όπου αγαπιέμαι.