Η Νίκη Σερέτη έχει κλειστή την τηλεόραση εδώ και χρόνια και εξηγεί τον λόγο

Νίκη Σερέτη

"Δεν είναι μόνο δική μου απόφαση να επιστρέψω" σημειώνει η Νίκη Σερέτη.

Στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού μίλησε η Νίκη Σερέτη με αφορμή την παράσταση «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρου, όπου πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο. Μέσα σε όλα, η γοητευτική ηθοποιός μίλησε για την τηλεόραση και την ενδεχόμενη επιστροφή σε αυτήν.

Ποια είναι τα χειμερινά σου επαγγελματικά σχέδια;

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, τα σχέδιά μου, επαγγελματικά και προσωπικά, φτάνουν μέχρι την επόμενη μέρα. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, που λόγω όλων αυτών των θεμάτων που προανέφερα, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα καταφέρουν να υλοποιηθούν. Προς το παρόν έχω την προσοχή και την προσευχή μου στραμμένη μόνο στην “Αγαύη” και τις “Βάκχες”.

Βλέπεις τον εαυτό σου στις επαναλήψεις των σίριαλ;

Η τηλεόραση είναι κλειστή εδώ και χρόνια. Όμως με έχω δει πρόσφατα σε κάποια τηλεοπτικά αφιερώματα που μου έκαναν σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου, αλλά και σε αποσπάσματα video, που μου έρχονται στο inbox των social media που έχω, κυρίως από νέους ανθρώπους. Είναι περίεργο να παρατηρείς τον εαυτό σου από τόσο μεγάλη χρονική απόσταση. Εγώ, σαν να ήμουν άλλη, αλλά τόσο πολύ εγώ. Υπάρχει ένας πίνακας του Klee “Angelus Novus”, είναι ένας άγγελος που θέλει να απομακρυνθεί από το σημείο που στέκεται ακίνητος, τα μάτια και το στόμα του είναι ορθάνοιχτα, οι φτερούγες του απλωμένες, είναι ακίνητος αλλά μοιάζει σαν να θέλει να απομακρυνθεί από εκεί που είναι, κοιτάει προς το παρελθόν, εκεί όπου εμείς βλέπουμε κάποια γεγονότα, αυτός βλέπει συντρίμμια. Θέλει να παραμείνει για λίγο, να ξυπνήσει τους νεκρούς, αλλά μια θύελλα φυσάει από τον παράδεισο και τον σπρώχνει προς το μέλλον. Η θύελλα είναι ό,τι εμείς αποκαλούμε πρόοδο.

Θ’ αποφασίσεις να παίξεις στην τηλεόραση;

It takes two to tango! Δεν είναι μόνο δική μου απόφαση, πρέπει και κάποιος να με επιλέξει. Σίγουρα η απάντηση θα είναι θετική, αν είναι μια συνεργασία με καλές προδιαγραφές.