Η Μιμή Ντενίση ξεσπά και δεν παραδίδει τα όπλα στον κορονοϊό

Μιμή Ντενίση

"Έχω θορυβηθεί, έχω στεναχωρηθεί πολύ με όσα συμβαίνουν διεθνώς και κυρίως στην Ιταλία, αλλά πανικό δεν έχω πάθει"

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μιμή Ντενίση στον Βασίλη Μπουζιώτη και την Real life. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε με αφορμή την προσωρινή παύση της παράστασης «Κι από Σμύρνη, Σαλονίκη» λόγω του κορονοϊού εκφράζοντας τους προσωπικούς της φόβους για την σοβαρή κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.

Όπως διακρίνεται, βέβαια, η συγκεκριμένη συνέντευξη από την Μιμή Ντενίση δόθηκε πριν από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα έκτακτα μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό.

Υπήρξε έντονη φημολογία ότι η παράσταση παιζόταν χωρίς θεατές το τελευταίο διάστημα λόγω κορονοϊού…

Υπήρξε μια έντονη μπουρδολογία, Βασίλη μου! Αντί να γίνουν σωστά ρεπορτάζ, έγιναν πάλι «ρεπορτάζ» του… ποδαριού. Κατέβηκαν κάποιες παραστάσεις λόγω του κορονοϊού και μιας γενικότερης κρίσης που υπάρχει στα θεατρικά μας πράγματα και κάποιοι βγήκαν και είπαν πως παίξαμε σε άδειο θέατρο – κι ας είχαμε επτακόσιους θεατές το βράδυ που μας ήθελαν χωρίς κοινό! – με άλλους να λένε πως… κατεβήκαμε και δεν θα ανέβουμε ξανά. Είναι τρομερά ανεύθυνο να βγαίνουν τέτοιες ανακρίβειες – εκτός κι αν υπάρχει δόλος. Σου λέει, «αφού πουλάει αυτή, ας της κάνουμε ζημιά». Είναι απίστευτο αυτό που έγινε…

Να υποθέσω ότι μειώθηκαν οι θεατές μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, Μιμή;

Ναι, και είναι απόλυτα κατανοητό με όλα αυτά που συμβαίνουν. Υπάρχει μια έντονη τρομολαγνεία στα κανάλια και τους έχουν πανικοβάλει. Δεν λέω να μην ενημερώσουν, δεν λέω να μην προστατεύσουν τον κόσμο αλλά μη διογκώνουν τα πράγματα… Ναι, φυσικά να προσέξουν οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι. Αλλά σεβάσου τους! Μην τους… τρελαίνεις με συνεχείς δόσεις θρίλερ! Αυτή η τρομολαγνεία που υπάρχει στη χώρα μας και αυτή η μανία της αποθέωσης του αρνητικού δεν υπάρχουν αλλού. Έπαιζαν θέματα πως κατέβηκαν παραστάσεις σαν να το χαίρονταν! Μα είναι δυνατόν; Έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλη ζημιά στον χώρο και εσύ στήνεις χορό εντυπώσεων πάνω σε αυτό; Ενημέρωσε, αυτή είναι η δουλειά σου.

Μοιάζει πραγματικά θυμωμένη με αυτό…

Βγήκε πρόσφατα μια ανακοίνωση από τον Ελληνικό Κόσμο πως, χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο το θέατρο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα, το οποίο ανά τακτά διαστήματα αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον. Και πως σε όλους τους χώρους υγιεινής υπάρχουν ειδικά απολυμαντικά για την απολύμανση των επισκεπτών! Ποιος στάθηκε σε αυτό; «Πουλάει» το αρνητικό και το «ψεύτικο»!

Να ξεκαθαρίσουμε πως έπεσε η αυλαία της παράστασης σας μέχρι τις 25 Μαρτίου! Δεν βάλατε λουκέτο!

Κλείσαμε μέχρι τις 25 Μαρτίου ύστερα από υπόδειξη του κράτους για χώρους άνω των χιλίων θέσεων, για το συγκεκριμένο διάστημα. Δεν βάλαμε λουκέτο! Όσο κι αν το θέλουν κάποιοι. Κινούμαστε βάσει των υποδείξεων γιατί είμαστε Ίδρυμα. Αλλά, πρώτα ο Θεός, θα επιστρέψουμε δριμύτεροι από τις 25 Μαρτίου μέχρι και τις 12 Απριλίου. Κι αυτή η μανία «να κλείσουν τα θέατρα», τι είναι; Δεν έχουν κλείσει ταβέρνες και μπαρ, δεν έχουν κλείσει γυμναστήρια, γιατί πρέπει πάλι να την πληρώσουν τα θέατρα και δη σε μια σεζόν που είναι πολύ άσχημα τα πράγματα για αυτά;

Εσύ πόσο έχεις τρομάξει με τον κορονοϊό;

Έχω θορυβηθεί, έχω στεναχωρηθεί πολύ με όσα συμβαίνουν διεθνώς και κυρίως στην Ιταλία, αλλά πανικό δεν έχω πάθει. Είναι κακός σύμβουλος σε όλα ο πανικός! Παρακολουθώ όσα γίνονται και θα συνεχίσω τις παραστάσεις μου μετά τις 25 Μαρτίου, μιας και από την παράσταση μας ζουν διακόσια άτομα. Θα μείνουμε στη θέση μας κάνοντας θέατρο, προσπαθώντας να ψυχαγωγήσουμε το κοινό που ζει σε ένα βεβαρημένο «σκηνικό», τόσο με τον κορονοϊό όσο και με όσα γίνονται στα σύνορα… Κάνουμε αυτό που κάνουμε όλοι! Συνεχίζουμε τη ζωή μας, τη δουλειά μας. Παλεύουμε και δεν παραδίδουμε τα όπλα! Θα μείνουμε όρθιοι και για το κοινό και για τον κλάδο και για τις τόσες οικογένειες που ζουν από τον Ελληνικό Κόσμο. Είμαστε μια γροθιά κι έτσι πορευόμαστε. Γιατί, δυστυχώς, βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο. Σε τόσο χαλεπούς καιρούς αντί να έρθει ο ένας κοντά στον άλλο, πάει να του βγάλει το μάτι. Κανονικά!