Η Μελίνα Τσαμπάνη υπογράφει τις Άγριες Μέλισσες και εξομολογείται για όλα

Μελίνα Τσαμπάνη

"Η αρχική προσέγγιση ήταν για µια εβδοµαδιαία σειρά, στα πρότυπα των ταινιών «γουέστερν», µε τις τρεις αδελφές που χάνουν τον πατέρα τους και φτάνουν στον φόνο για να επιβιώσουν".

Η σεναριογράφος της σειράς Άγριες Μέλισσες, Μελίνα Τσαμπάνη, εξομολογείται στο Τηλέραμα και τον Γρηγόρη Μελά για…

…όσα γνωρίζετε
ΦΕΤΟΣ ΓΡΑΦΩ το σενάριο της σειράς «Άγριες µέλισσες» στον ΑΝΤ1. Την οµάδα µου αποτελούν οι σεναριογράφοι Θωµάς Τσαµπάνης (είναι ο µικρότερος αδελφός µου και τον θεωρώ ταλεντάρα), η Βάσια Καρυτινού και ο Βαγγέλης Νάσης. Και οι τρεις είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και χωρίς αυτούς δεν θα είχαµε τέτοιο αποτέλεσµα. Και φυσικά έχουµε πάντα δίπλα µας την Ντίνα Κάσσου, που είναι το στήριγµα αυτής της δουλειάς από την αρχή.
Η Ι∆ΕΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ γεννήθηκε από µια ιστορία που σκεφτήκαµε µε τον άντρα µου Πέτρο Καλκόβαλη, µε τον οποίο είµαστε σεναριογραφικό δίδυµο πολλά χρόνια τώρα. Η αρχική προσέγγιση ήταν για µια εβδοµαδιαία σειρά, στα πρότυπα των ταινιών «γουέστερν», µε τις τρεις αδελφές που χάνουν τον πατέρα τους και φτάνουν στον φόνο για να επιβιώσουν.
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ σειρά που έγραψα ήταν η «Επιστροφή», επίσης στον ΑΝΤ1.
ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ένα µόνο µυθιστόρηµα (και όχι, δεν είναι οι «Άγριες µέλισσες»), µε τον τίτλο «Ο πρώτος αµέθυστος». Είναι µια ιστορία που εκτυλίσσεται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και πρόκειται να επανεκδοθεί το επόµενο διάστηµα.
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ιδιαίτερη αγάπη στο crime drama, έχουµε γράψει και κωµωδίες µαζί µε τον Πέτρο, όπως η «Παρθένα ζωή», η «Τρελή οικογένεια», αλλά και παλιότερα οι «Επτά θανάσιµες πεθερές».
ΟΙ «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» είναι η πρώτη δουλειά που αναλαµβάνω ως επικεφαλής και βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο και ελπίζω πραγµατικά αυτό να ανοίξει τον δρόµο για την έγκριση κι άλλων
πρωτότυπων σεναρίων από Έλληνες δηµιουργούς.

…και όσα δεν γνωρίζετε
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Νοµική και στη διάρκεια της φοιτητικής µου ζωής ανακάλυψα την αγάπη µου για το σινεµά. Κατάλαβα ότι εκεί χτυπούσε τελικά η καρδιά µου και το ακολούθησα. Ο δρόµος καθόλου ρόδινος, ιδιαίτερα δύσκολος, θα έλεγα, και πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω. Χαίροµαι που δεν το έκανα.
ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ µε τη σκηνοθεσία και σιγά σιγά ανακάλυψα την αγάπη µου για το γράψιµο. Όταν έµεινα έγκυος στην κόρη µου, αποφάσισα πως θα ασχοληθώ µόνο µε το σενάριο.
ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ και τη σέβοµαι. Είναι το µοναδικό µέσο όπου µπορείς να απευθυνθείς σε εκατοµµύρια θεατές και αυτή είναι µεγάλη πρόκληση για έναν δηµιουργό. Όπως επίσης
και µεγάλη ευθύνη.
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΜΟΥ, µπορώ να παρακολουθήσω τα πάντα στην τηλεόραση. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλία, ακόµα κι αν εµένα δεν µου αρέσει κάποιο πρόγραµµα.
Γι’ αυτή τη δουλειά έχουµε το τηλεκοντρόλ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ Ι∆ΕΕΣ στα «συρτάρια» του υπολογιστή µου, που τις έχουµε στήσει µαζί µε τον Πέτρο και θα ήθελα πολύ να τις δω στην οθόνη. Τώρα πρώτη και µόνη µας
προτεραιότητα είναι οι «Άγριες µέλισσες». Αλλά έχουµε ήδη αποφασίσει ποια θέλουµε να είναι η επόµενή µας δουλειά, την αγαπάµε ιδιαίτερα και ελπίζω να καταφέρουµε να την υλοποιήσουµε. Προς το παρόν δεν θα σας πω περισσότερα γι’ αυτήν.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ στην τηλεόραση να κάνουµε µίνι σειρές.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που κάνω µόλις ανοίξω τα µάτια µου είναι να ετοιµάσω καφέ και το τελευταίο πριν κοιµηθώ να βάλω το ξυπνητήρι (µεγάλο άγχος αυτό!).
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ∆ΙΑΒΑΖΩ αυτή την περίοδο είναι το «Αναστασία, η Ρωµιά σουλτάνα» της Ελένης Κεκροπούλου. Γενικά µου αρέσουν πολύ τα ιστορικά µυθιστορήµατα και τα crime µυθιστορήµατα (τι έκπληξη!).
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη ζωή µου είναι ο Πέτρος, ο άντρας µου, µε τον οποίο είµαστε 20 χρόνια µαζί, από την εποχή που σπουδάζαµε σκηνοθεσία, και η κορούλα µας η Ιωάννα, που είναι το κέντρο του κόσµου µας (όπως για όλους τους γονείς).
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥ∆ΙΑ, γιατί έχω πολλά, είναι το «Simple man» των Lynyrd Skynyrd. Αλλά τελευταία έχω φάει κόλληµα µε το «Μάτια κλειστά» του Αλέξανδρου
Σιδηρόπουλου. Ένα τραγούδι που παίζει στις «Άγριες µέλισσες» και το έχω αγαπήσει.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για µένα είναι ό,τι για τους περισσότερους. Μέσο επιβίωσης, ασφάλεια για το µέλλον, αναγκαίο κακό για να κάνεις όσα σου αρέσουν.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΡΗΤΑ που µου αρέσουν, αλλά κάτι που έχει «µιλήσει» µέσα µου είναι ένας στίχος από το τραγούδι «Simple man» που ανέφερα παραπάνω και λέει: «…be something you love and understand».
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ Ο∆ΗΓΩ. Έχω πάρει δίπλωµα, αλλά έµεινα εκεί…
ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ τον περνάω µε την οικογένειά µου. Βόλτες, παιδότοποι, µαραθώνιος «Μποµπ Σφουγγαράκη», όλα µέσα στο πρόγραµµα είναι…
ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ, για µένα, να γελάµε µε τα ίδια πράγµατα.