Η Μαρίνα Σάττι στο Summer Nostos Festival 2019

Μαρίνα Σάττι

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ηφαίστειο εκρηκτικών γυναικείων φωνών με ήχους παραδοσιακούς και σύγχρονους θα σαρώσει το Summer Nostos Festival όταν ανέβουν στην σκηνή η πολυσχιδής τραγουδίστρια, συνθέτρια, performer Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και τις Chores. Πρόκειται αντίστοιχα για το γυναικείο φωνητικό σύνολο που δημιούργησε το 2016 και τη γυναικεία χορωδία με 50 μέλη που ακολούθησε ένα χρόνο μετά. Η Σάττι ενώνει και οδηγεί όλες αυτές τις φωνές, μαζί με την ηλεκτρική της μπάντα σε μια σκηνική εμπειρία που όσοι την έχουν ζήσει την περιγράφουν ως απλά μοναδική.

Η Μαρίνα Σάττι αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση νέας δημιουργού. Με καταγωγή από την Κρήτη και το Σουδάν, έχει πτυχίο κλασικού πιάνου, ανώτερων μουσικών σπουδών και δίπλωμα κλασικού τραγουδιού, ενώ είναι απόφοιτη του Κολεγίου Μουσικής του Μπέρκλεϊ ως υπότροφος. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη European Jazz Orchestra ’09 ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις West Side Story, Ερωτόκριτος κ.ά. Το single Μάντισσα σε δική της μουσική και ενορχήστρωση έφτασε στην πρώτη θέση των charts σε Ελλάδα και Βουλγαρία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

H Μαρίνα Σάττι εμφανίζεται στο πλαίσιο του SUMMER NOSTOS FESTIVAL 2019 που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με αποκλειστική του δωρεά.