Η Μαριάννα Πολυχρονίδη εξηγεί γιατί παίζει αμακιγιάριστη στον Έρωτα Φυγά

Μαριάννα Πολυχρονίδη

"Δεν βρίσκω κανένα νόημα να υποδύομαι ηρωίδες που μοιάζουν με εμένα" τονίζει η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Με αφορμή την καθημερινή σειρά του OPEN, «Έρωτας φυγάς» μίλησε η Μαριάννα Πολυχρονίδη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η γοητευτική πρωταγωνίστρια παραδέχθηκε πως αγαπά τους κόντρα ρόλους ενώ εξήγησε τον λόγο για τον οποίο παίζει στο συγκεκριμένο σίριαλ δίχως μακιγιάζ.

Υποδύεστε την Γεωργία στον «Έρωτα φυγά» του OPEN, μια σειράπου σημειώνει νούμερα μεγαλύτερα από το μέσο όρο του καναλιού. Πως νιώθετε για αυτό;

Φυσικά και έχω πολύ μεγάλη χαρά που η σειρά έχει γίνει το πρώτο πρόγραμμα του καναλιού. Ήταν όμως τόσο καλή η πρώτη ύλη και τόσο μεγάλη η θέληση των ανθρώπων του OPEN να την στηρίξουν, που αυτό ανταμείφθηκε.

Τι αγαπήσατε στην ηρωίδα σας;

Πρώτα απ’ όλα αγάπησα το γεγονός ότι η σειρά είναι εποχής. Και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η χρονική περίοδος που διαδραματίζεται, δηλαδή το 1956, μια πολύ σκληρή εποχή. Η ηρωίδα μου είναι ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει σε ένα χωριό της Μεσσήνης και θεωρεί ότι έχει πετύχει στη ζωή της, καθώς κατάφερε να βρει δουλειά σε ένα μεγάλο κτήμα της περιοχής και να παντρευτεί τον επιστάτη. Για εμάς τους ηθοποιούς, το να αντιληφθούμε πόσο σκληρή ήταν εκείνη η εποχή και να το περάσουμε αυτό στον θεατή είναι μεγάλη πρόκληση. Η Γεωργία διακρίνεται από σκληρότητα, διότι έτσι έχει μεγαλώσει. Αυτό που μου αρέσει σε εκείνη είναι ότι παράλληλα έχει μια καθαρότητα. Λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια και πολλές φορές γίνεται αντιπαθής. Ο σκηνοθέτης μας, ο λατρεμένος μου Βασίλης Τσελεμέγκος, μου λέει ότι η Γεωργία έχει μια δικαιοσύνη. Όλα αυτά που κάνει τα κάνει από φόβο μη χάσει τα κεκτημένα της.

Πόσο δύσκολος είναι ένας κόντρα ρόλος για έναν ηθοποιό;

Για εμένα αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα να κάνω τη συγκεκριμένη δουλειά. Δεν βρίσκω κανένα νόημα να υποδύομαι ηρωίδες που μοιάζουν με εμένα. Είναι υπέροχο να μπορείς να ζεις τις ζωές άλλων. Ανέκαθεν με γοήτευε να βουτάω στα βαθιά. Για παράδειγμα, εδώ παίζω αμακιγιάριστη. Ο ρόλος μου με βάσει σε μια διαδικασία να κοιτάξω μόνο το μέσα.