Η Μαρία Κανελλοπούλου κατακεραυνώνει τα ριάλιτι – «Είναι προσβλητικά για τις γυναίκες»

Μαρία Κανελλοπούλου

"Με αφήνουν παγερά αδιάφορη, μερικά θα έπρεπε να εξαφανιστούν από τα προγράμματα των καναλιών" παραδέχεται η Μαρία Κανελλοπούλου.

Συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Κανελλοπούλου στο περιοδικό Τηλεθεατής με αφορμή τη συμμετοχή στο καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1, «Ήλιος». Μέσα σε όλα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στις απαιτήσεις του καθημερινού όσο και στην επιστροφή της τηλεόρασης στις καλές εποχές της μυθοπλασίας.

Τι χρειάζεται για να ανταπεξέλθει ένας ηθοποιός σε καθημερινό;

Είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Πολλές ώρες, πολλή μελέτη, κυρίως για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Χρειάζεται τεράστια διαθεσιμότητα – θαυμάζω τους συναδέλφους που κάνουν παράλληλα και θέατρο – και, φυσικά, μεγάλες αντοχές. Δεν είναι τυχαίο πως στα καθημερινά ο κύριος όγκος των ηθοποιών που συμμετέχουν, είναι πολύ νέοι συνάδελφοι! Πολύ όμορφοι επίσης (να τα λέμε κι αυτά!). Και συχνά εξαιρετικά ταλαντούχοι.

Η τηλεόραση έχει επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές της;

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιστρέφει πανηγυρικά η ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση, δίνοντας ευκαιρία σε έναν κλάδο που η Covid έπληξε τραγικά. Όχι μόνον τους ηθοποιούς αλλά και μια σειρά ειδικοτήτων που σχετίζονται με το θέαμα. Επαγγέλματα που δοκιμάστηκαν κι εξακολουθούν να δοκιμάζονται, με αβέβαιο μέλλον. Τα reality shows με αφήνουν παγερά αδιάφορη, μερικά θα έπρεπε να εξαφανιστούν από τα προγράμματα των καναλιών! Λυπάμαι που το λέω, αλλά πραγματικά είναι προσβλητικά, κυρίως για τις γυναίκες.