Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου εξομολογείται: «Απελευθερώθηκα 18 Μαΐου του 2003»

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

"Και να είναι καλά και η μάνα μου", καταλήγει στο μήνυμά της η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Ζωής Λάσκαρη.

Στον εφιάλτη και στη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε με τις εξαρτήσεις στο μακρινό παρελθόν αναφέρθηκε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Ζωής Λάσκαρη περιγράφει τον εθισμό της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ενώ αποκαλύπτει τον νέο τρόπο ζωής που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια.

«Ήμουν εθισμένη στην κοκαΐνη, στην μαριχουάνα, στα χάπια και έπινα αλκοόλ. Ξενυχτούσα και δεν είχα όρια σε τίποτα. Απελευθερώθηκα 18 Μάϊου 2003. Από τότε έχει ξεκινήσει ένα δύσβατο ταξίδι ολιστικής αντιμετώπισης της ζωής», γράφει χαρακτηριστικά η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

«Απέχω από ουσίες και ανούσια πράγματα, απέχω από ψευτοκοινονικότητες, ζω καθαρά. Καθαρές τροφές, κίνηση, ενδοσκόπηση, δημιουργία. Οριοθετώ εγώ τα θέλω μου, τη ζωή μου, αλλάζω μονίμως οτιδήποτε δεν μου κάνει. Μαθαίνω, δοκιμάζω τι μου πάει», συμπληρώνει αμέσως μετά στο κείμενό της.

«Το πώς θα ζω και τι θα κάνω γενικότερα δεν θα μου το επιβάλει κανένα σύστημα αλλά το ένστικτό μου. Και να είναι καλά και η μάνα μου», καταλήγει στο μήνυμά της για τις εξαρτήσεις η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

@mariaelenilykourezou #FilmoraGoVideoEditor ♬ πρωτότυπος ήχος – Panoz7

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου εξομολογείται τον Γολγοθά που ανέβηκε στο παρελθόν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Συχνά δημοσιεύει σχετικά βίντεο στα social media θέλοντας να αφυπνίσει τους διαδικτυακούς της φίλους και να περάσει το δικό της υγιές μήνυμα δύναμης.

«Πονούσα πολύ ψυχικά. Είχα αγοραφοβία, δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι, γιατί είχα μάθει αλλιώς. Ήμουν κλεισμένη στο σπίτι, πολύ κλάμα, πολύ μόνη μου. Δεν λύγισα, δεν το σκέφτηκα καν αυτό. Είχα μπει σε μηχανισμό να βιώσω όλο τον πόνο, να πάω στον πάτο του πόνου, στο βαθύ μου σκοτάδι και να αρχίσω σιγά σιγά να με ανακαλύπτω ξανά», είχε παραδεχθεί η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου σε συνέντευξή της τον Ιούλιο του 2023 στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας».