Η Μαρία Εκμεκτσίογλου βραβεύτηκε στην Αττάλεια

"Ήταν μία πολύ συγκινητική και τιμητική διάκριση, ειδικά όταν αναμετριέσαι με κολοσσούς της γαστρονομίας από ολόκληρο τον κόσμο".

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας το Φεστιβάλ Γαστρονομίας,  «Meze Festivali 2018» με τιμώμενα πρόσωπα μερικούς από τους πιο πετυχημένους σεφ ανά τον πλανήτη.  Δεκαεννέα καταξιωμένοι επαγγελματίες της γαστρονομίας από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ένωσαν τις δυνάμεις τους αλλά και βραβεύτηκαν στο σημαντικότατο φεστιβάλ της γειτονικής χώρας. Ανάμεσά τους η καταξιωμένη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, που δεν έκρυψε τα συναισθήματα χαράς της.

«Ήταν μία πολύ συγκινητική και τιμητική διάκριση, ειδικά όταν αναμετριέσαι με κολοσσούς της γαστρονομίας από ολόκληρο τον κόσμο», λέει η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Στο τριήμερο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ παρευρέθηκαν μερικοί από τους σημαντικότερους chef. Αναμεσά τους οι  Χρήστος Αθανασιάδης,  Ruben Arnanz, Pere Planaguma,  Joe Barza, Prin Polsuk, Mostafa Seif, Mohammad Orfali, Marouane Bouhmidi,  Johnny Goric,  Doga Citci,  Emre Capa,  Erhan Gorucuoglu,  Vokan Bekit, Savas Irlan,  Umet Karakus,  Ahmet Semerci, Mehmet Akdag και  Serkan Guzelcoban .

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Αkra, όπου οι σεφ παρουσίασαν τα φαγητά τους, σε ξεχωριστό περίπτερο, και οι χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το αποτέλεσμα.