Η Μαργαρίτα Νικολαϊδη απαντά για τη συνεργασία της με τον Έκτορα Μποτρίνι

Μαργαρίτα Νικολαϊδη

Δείτε όσα είπε η Μαργαρίτα Νικολαϊδη.

Στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και τη Νιόβη Καραπιπέρη έδωσε συνέντευξη η Μαργαρίτα Νικολαϊδη. Η νικήτρια του φετινού MasterChef μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη συνεργασία της με τον Έκτορα Μποτρίνι.

Δούλεψες για χρόνια με τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος έκανε μια πολύ όμορφη ανάρτηση για σένα και τη νίκη σου. Εκείνος είχε καταλάβει αυτό το ξεχωριστό ταλέντο που έχεις;

Η συνεργασία μου με τον Έκτορα ήταν πάρα πολύ καλή. Στο εστιατόριο, όμως, δεν μπορούσα να δημιουργώ τα δικά μου πιάτα, οπότε δεν ήξερε –ούτε αυτός, ούτε και κανένας άλλος- ότι διαθέτω αυτό το χάρισμα για το οποίο μίλησαν οι κριτές. Απλώς ήμουν κάποια χρόνια στην κουζίνα, δεν δημιουργούσα προβλήματα και άκουγα καλά σχόλια. Κανείς δεν είχε παράπονο από μένα, ούτε μου έκαναν παρατηρήσεις, ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Τη δική σου πινελιά που μπορούσες να τη βάλεις;

Στα εστιατόρια που δουλεύουμε όλοι οι μάγειρες –όσοι δεν είμαστε σεφ- είναι λίγο δύσκολο να βάλεις τη δική σου ταυτότητα στα πιάτα. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι σεφ που είναι πρόθυμοι να ακούσουν την ιδέα σου. Μερικές φορές, για παράδειγμα, πρότεινα να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο στήσιμο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είχα και την εμπειρία για κάτι περισσότερο. Στο MasterChef κατάλαβα τις δυνατότητές μου, δεν είχα ιδέα ότι μπορώ να τα καταφέρω.