Ξεσπά η Κατερίνα Τσάβαλου – «Γίνονται σειρές και δεν μαθαίνονται, δεν γίνονται πια κάστινγκ;»

Κατερίνα Τσάβαλου

"Το έχω συζητήσει και με άλλους συναδέλφους, που απλά στο τέλος διαβάζουμε ότι γίνονται τα γυρίσματα της τάδε σειράς, κι είναι ήδη κλεισμένα τα ονόματα στο σίριαλ" δήλωσε η Κατερίνα Τσάβαλου

Στο Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού μίλησε η Κατερίνα Τσάβαλου για τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στο επάγγελμα των ηθοποιών λόγω του κορονοϊού αλλά και για κάποια περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν με τις νέες σειρές.

Στην πρώτη καραντίνα δε γνωρίζαμε τον εγκλεισμό, τώρα έχουμε εμπειρία. Ο κόσμος βγαίνει περισσότερο, λειτουργεί με μεγαλύτερη εξοικείωση.

Αυτό με τον κόσμο που βγαίνει έξω ισχύει, εγώ δεν είμαι τόσο άνετη, είμαι ανάποδος άνθρωπος, κι έτσι αυτή η καραντίνα μου “έκατσε” πιο βαριά ψυχολογικά. Υπάρχουν πολύ δύσκολες μέρες, αλλά μετά νιώθω ευγνωμοσύνη και λέω “ευτυχώς που έχουμε υγεία”.

Οι ηθοποιοί είστε δοκιμασμένοι στην αναζήτηση δουλειάς, καθώς κάθε 6μηνο αντιμετωπίζετε το ίδιο ζήτημα για εύρεση εργασίας.

Τώρα είμαι με το ταμείο ανεργίας, το οποίο τελειώνει σε λίγο, δεν μένει πολύ ακόμα, δεν παίρνω από κάπου επίδομα. Πήρα το από ταμείο ανεργίας, το οποίο ήταν 3μηνο, ενώ τώρα πήρε παράταση για ακόμα έναν μήνα. Αυτό που ζούμε τώρα, είναι κάτι παραπάνω, κι όχι αυτό που γνωρίζαμε στη δουλειά μας. Συζητούσα κάποια πράγματα και δεν έγιναν, δε γνώριζαν αν θα ανοίξουν τα θέατρα… Από την άλλη μεριά, γίνονται διάφορα πράγματα, διάφορες σειρές και δεν μαθαίνονται, για να πάει κάποιος να κάνει κάστινγκ, αυτό παρατηρώ τελευταία να συμβαίνει… Το έχω συζητήσει και με άλλους συναδέλφους, που απλά στο τέλος διαβάζουμε ότι γίνονται τα γυρίσματα της τάδε σειράς, κι είναι ήδη κλεισμένα τα ονόματα στο σίριαλ.

Τι λειτουργεί στην περίπτωση αυτή, η λεγόμενη “παρέα”;

Δεν ξέρω, δε μπορώ να πω κάτι τέτοιο, γιατί δε γνωρίζω πώς λειτουργεί. Τώρα γίνονται κάποιες σειρές και τις είδα στο ίντερνετ… Δεν γίνονται πια κάστινγκ, τι να πω…; Δεν ξέρω πώς γίνεται πια, φωνάζουν κάποιους συγκεκριμένους; Αναρωτιέμαι…

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί που παρακολουθούμε επί σειρά ετών στους τηλεοπτικούς μας δέκτες…

Ναι, είναι… Εγώ, πέρα από “Το καφέ της Χαράς”, που έκανα γκεστ, δύο σκηνές, έχω να κάνω πολλά χρόνια τηλεόραση. Είχα κάνει κι ένα γκεστ στο σήριαλ “Το κάτω παρτάλι”.