Η Ιωάννα Παππά επέστρεψε με την «Έξαψη» και η μυθοπλασία μπορεί να πάρει τη ρεβάνς

Ιωάννα Παππά

"Φέτος υπάρχει η τάση τα κανάλια να επενδύουν στη μυθοπλασία" εξομολογείται η Ιωάννα Παππά.

Με αφορμή την «Έξαψη», που ξεκίνησε με το δεξί στο MEGA, η Ιωάννα Παππά παραχώρησε συνέντευξη στο Τύπος TV και την δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου. Μέσα σε όλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η ποιότητα στην τηλεόραση ορίζεται πολύ από το οικονομικό κομμάτι!

Στα τηλεοπτικά, το 2021 σε βρήκε με τη σειρά «Έξαψη» στο Mega… Πως πήρες την απόφαση να επιστρέψεις μετά από χρόνια;

Πέρα από κάποια αυτοτελή επεισόδια σειρών που έκανα, είχα να βρεθώ σε σειρά από το 2006. Εκείνη την περίοδο είχα πάρει την απόφαση να απέχω για ένα διάστημα, ακολούθησε η οικονομική κρίση, οπότε όλα άλλαξαν. Φέτος, ήρθε μια πρόταση από έναν σκηνοθέτη που γνώριζα, από τον Βασίλη Τσελεμέγκο, έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Το σίριαλ φέρνει τη σεναριακή υπογραφή της Τίνας Καμπίτση, ήταν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί εγγύηση για ένα καλό αποτέλεσμα, οπότε όλα έπαιξαν τον ρόλο τους. Φυσικά για μένα σημαντικό ήταν το ότι η σειρά θα προβληθεί στη νέα εποχή του Mega. Οπότε, είπα το «ναι», χωρίς μάλιστα να γνωρίζω τότε πως θα εξελισσόταν η κατάσταση στο θέατρο λόγω κορονοϊού.

Είσαι χαρούμενη;

Ήταν συνειδητή επιλογή και το ότι απείχα και το ότι επέστρεψα. Οπότε, για κάθε περίπτωση, ναι είμαι χαρούμενη. Να πω όμως – θέλω να το επισημάνω – ότι το να βρίσκεσαι συνεχώς στην τηλεόραση δεν ξέρω αν είναι το σωστό για έναν ηθοποιό, εγώ το απέφυγα για να μη νιώσω να φθείρομαι. Στο θέατρο η πορεία είναι εξελικτική, δουλειά με δουλειά γίνεται καλύτερος.

Τα γυρίσματα είναι απαιτητικά; Κάποια από αυτά γίνονται και στο Ναύπλιο, εκτός Αθηνών δηλαδή.

Γυρίζουμε μια καλοκαιρινή σειρά σε χειμερινή περίοδο και αυτό έχει έναν βαθμό δυσκολίας. Λόγω της κατάστασης έχει δημιουργηθεί και ένα νέο πρωτόκολλο, οπότε το στοίχημα είναι διπλό. Ωστόσο, ελπίζω ότι στο αποτέλεσμα δεν φαίνονται οι δυσκολίες. Το ευτυχές είναι πως όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε κανένα κρούσμα κορονοϊού. Φοράμε βέβαια συνεχώς μάσκες, οι ηθοποιοί τις βγάζουμε μόνο όταν μπαίνουμε στο σετ, κάνουμε τεστ, προσέχουμε όσο μπορούμε και είναι εφικτό αλλά ευτυχώς δεν βρεθήκαμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αισθάνεσαι ότι η ελληνική μυθοπλασία παίρνει τη ρεβάνς φέτος;

Ξέρω ότι θα γίνονταν και περισσότερα πράγματα, αλλά λόγω κορονοϊού δεν προχώρησαν. Ωστόσο, φέτος υπάρχει η τάση τα κανάλια να επενδύουν στη μυθοπλασία. Ο ανταγωνισμός σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στο εξωτερικό είναι μεγάλος, οπότε πρέπει και εδώ στην Ελλάδα να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, αυτό το υψηλό επίπεδο. Αυτό απαιτεί χρήματα, ακριβές παραγωγές. Η ποιότητα στην τηλεόραση ορίζεται πολύ από το οικονομικό κομμάτι. Πάντως, είναι εξαιρετικά θετικό σημάδι και ο αντίκτυπος που είχαν οι «Άγριες Μέλισσες» και οι νέες σειρές της ΕΡΤ. Φαίνεται ότι το κοινό αγκαλιάζει τις σειρές.